Kendallme opinie o sklepie

Czy trafiłaś kiedyś na podejrzany sklep a pomimo tego zrobiłaś w nim zakupy? Zapewne tak, prawdopodobnie większość ludzi padłą przynajmniej raz ofiarą oszustwa. Niestety internet stwarza duże pole do popisu dla nie do końca uczciwych sklepów internetowych. W tym artykule chcemy prześwietlić działalność sklepu Kendallme, sprawdzimy jakie ma opinie i wyrazimy naszą opinie na jego temat. Zachęcamy również do dzielenia się własnymi opiniami na temat sklepu Kendallme, a my przechodzimy do części właściwej artykułu.

Kendallme odzież w dobrych cenach?

Żeby móc stwierdzić czy praktyki danego sklepu są zgodne z prawem czy jednak nie bardzo, musimy zagłębić się w temat. Zacznijmy więc od sprawdzenia co to za sklep Kendallme. Już na pierwszy rzut oka widzimy do kogo kierowana jest oferta. Kendallme to sklep z odzieżą damską, w którego ofercie znajdziemy:

  • Sukienki
  • Bluzki
  • Swetry
  • Bluzy
  • Marynarki
  • Dresy
  • Spodnie
  • Wiele więcej

Sam wygląd graficzny strony Kendallme jest bardzo przyjemny, utrzymany w nowoczesnym stylu i nic nie daje nam podstaw do sądzenia, że coś może być nie tak. Na stronie głównej nie znajdziemy prezentacji konkretnych produktów. Czy to zabieg celowy? Gdy przejdziemy do interesującej nas kategorii zobaczymy profesjonalne zdjęcia odzieży, która wygląda na zdecydowanie droższą niż to co widzimy. Już sam ten fakt powinien zapalić w naszej głowie lampkę ostrzegawczą.

Dobrze, ale przecież cena nie oznacza od razu, że coś tu jest nie tak, trzeba przyjrzeć się ofercie Kendallme dokładniej. Jak zapewne spostrzeżesz, na stronie znajduje się licznik zakupów, w którym wszystkie produkty mają bardzo zbliżone wyniki. Taka sytuacja jest możliwa, ale bardzo mało prawdopodobna.

Trzecią już niezmiernie ważną rzeczą, która rzuca się w oczy jest licznik opinii. Tu już pojawia się poważny problem, gdyż po pierwsze opinie nie są zgodne z tym co można znaleźć na niezależnych portalach, po drugie ogromna ich część dodawana jest praktycznie w jednym miesiącu, po trzecie ze świecą szukać opinii poniżej 4.8 i jako ostatni punkt dodajmy samą jakość tych opinii. Praktycznie 95% opinii jest jedno zdaniowych, a nawet bardziej kilku wyrazowych. Dodatkowo jak już wczytamy się w te opinie to zobaczymy, że nie zostały do końca napisane po polsku.

Kolejny aspekt rzucający się w opiniach to imiona osób dodających, z całym szacunkiem dla Jagn, ale nie jest to zbyt popularne imię, a w opiniach sklepu Kendallme pojawia się bardzo często.

Wszystkie powyższe czynniki mogły być dla Ciebie nieoczywiste, ale brak opisu produktu? Nawet Coca-Cola, Nike czy dowolna inna marka, którą doskonale znasz ma opisy swoich produktów, a Kendallme takich nie dodał. Jakim prawem możesz domagać się zwrotu produktu z uwagi na jego „niezgodność z opisem” skoro takiego nie ma? Wiesz, dlaczego takiego opisu nie ma?

Kendallme sklep ze złą opinią

Odpowiedź na pytanie zadane w ostatnim zdaniu pozwoli nam wykazać, że robienie zakupów na Kendallme nie koniecznie jest najlepszym pomysłem. Na stronie Kendallme nad stopką serwisu dostajemy zapewnienie o najwyższej jakości zakupów online. Do tego dochodzi wiele marketingowych treści opartych na tym, że sklep oferuje modne ubrania w niskich cenach.

Jest tam również zapis o tym, że zachęcają nas do śledzenia Kendallme w mediach społecznościowych są nawet odnośniki do Facebooka, Instagrama i Pinteresta, problem w tym, że nie działają. Jednak dla chcącego nic trudnego, na FB faktycznie znajduje się strona Kendallme, tylko jak na sklep, który sprzedaje tyle ubrań, ma bardzo mało interakcji, a jak na sklep chwalący się tyloma „prawdziwymi opiniami” w komentarzach jest bardzo dużo negatywnych opinii.

Dochodzimy do całej prawdy o Kendallme, właścicielem omawianego sklepu jest AUSTIN TECH LIMITED i nie ma w tym nic dziwnego, w końcu kapitał zagraniczny nie oznacza nic złego. Problem w tym, że AUSTIN TECH LIMITED jest właścicielem również innych sklepów np. Sandbella czy Cikelly, które również chwalą się taką samą liczbą klientów, mają takie same strony, takie same produkty, takie same opinie itd.

Gdy już mamy zebrane te informację, warto wspomnieć, że produkty oferowane przez Kendallme dostępne są na Alliexpress czyli chińskim sklepie oferującym produkty słabej jakości. Podobna sytuacja ma w przypadku sklepu Coloryee, dlatego na wstępie wspomnieliśmy o zdjęciach, które sugerują wartościowy produkt. Bez problemu w interencie znajdziesz zdjęcia produktów otrzymywanych przez klientki. Nie mają one wiele wspólnego z tym co na zdjęciach.

Kendallme opinie

Nie jesteśmy od oceniania czy coś jest oszustwem czy nie, możemy jedynie wskazywać elementy, które naszym zdaniem nie są w pełni uczciwe, a jak widać mamy sporo wątpliwości odnośnie opinii na sklepie, liczby sprzedanych produktów czy jakości sprzedawanych rzeczy. Nie dziwią nas równie opinie na temat Kendallme, które w większości są bardzo negatywne. Podstawowe zarzuty w opiniach to:

  • Nieakceptowalna jakość produktów
  • Zwrot towarów na własny koszt do Chin
  • Bardzo niski poziom obsługi w momencie anulowania zamówienia

Mamy nadzieję, że tym artykułem uchroniliśmy Cię przed niewłaściwym zakupem. Jeżeli jednak jesteś osobą, która już korzystała z tego sklepu to zachęcamy do pozostawienia opinii na temat Kendallme.

137 komentarzy do “Kendallme opinie o sklepie

  • 18 października 2021 o 09:32
    Permalink

    Bardxzo dziekuje za tak dobra i fachowa informacje juz raz kupiłam bubel i sklep zniknał. Tez w pierwszym momecie klikałam do koszyka az zapaliło sie czerwone swiatł ze nie ma zadnego składu, w opisie i ups przeczytałam ta infor .Bardzo dziekuje ,pozdrawiam serdecznie .asica

    Odpowiedz
    • 19 czerwca 2022 o 09:04
      Permalink

      Bluzeczka zamówiona ,opłacona , tylko czekać aż dojdzie. Czekam miesiąc , czekam dwa, czekam trzy miesiące, cisza. No niby na śledzeniu przesyłki idzie( chyba dookoła globu) pisze do biura obsługi. ,,Zapewne utknęła na celnym, proszę cierpliwie czekać,, mijają kolejne dni. Jak nie było tak nie ma. Pisze kolejnego maila, że proszę o zwrot gotówki, gdyby się zdarzyło że bluzka dotrze nie odbiorę od kuriera. Dnia następnego dostaje info że bluzeczka wróciła spowrotem lecz jest w takim stanie że nie mogą jej wysłać ponownie, a na stanie nie mają takiej żeby wysłać taką samą,dostaje jakiś kod rabatowy i mogę zamówić coś na poczet tej już zamówionej. Więc wysylam dokładnie linka tej samej(oczywiście na stronie dostępna w dużej ilości) kolejny dzień super wiadomość, wyślą mi właśnie tą, nawet nr.przesylki już otrzymałam. Więc czekam, mija 2 tygodnie, cisza. Pisze więc gdzie moja przesyłka? Czekam na odpowiedź. A tu co? Interia informuje że moja wiadomość nie dotarła , że najprawdopodobniej mój e-mail został zablokowany. Ani bluzeczki ani pieniędzy, taka to właśnie historia. Ostrzegam

      Odpowiedz
      • 21 czerwca 2022 o 19:31
        Permalink

        Ja towar zamówiłam 25 kwietnia 2022 dzisiaj mamy 21 czerwiec i nic każą mi się uzbroić w cierpliwość a o zwrocie pieniędzy nie ma mowy zdaje się że dałam się nabrać przykro mi że takie rzeczy się zdarzają ale ostrzegam że to ściema

        Odpowiedz
        • 16 września 2022 o 00:59
          Permalink

          Ja czekam od początku lipca. Początkowo cierpliwie,potem moja cierpliwość zaczęła się kończyć,piszę do nich co kilka dni i ciągle dostaje tę samą odpowiedź,że przesyłka została wysłana,że problemy na trasie,że utknęła na całe itp. domagam się zwrotu pieniędzy to otrzymuje odpowiedź że jest możliwy dopiero kiedy przesyłka nie zostanie przeze mnie odebrana, wtedy w ciągu kilku dni odeślą pieniądze ….tylko że ja już wątpię że ten kurier kiedykolwiek dotrze. Masakra. Omijać szerokim łukiem firmę Kendallme

          Odpowiedz
        • 25 października 2022 o 13:22
          Permalink

          Witam zamówiłem w tym sklepie towar za 519.94 dwie bluzki i 3 sukienki 28 lipca tak jak w komentarzach czeka się 3 miesiące. Ale niestety doszła tylko jedna sukienka .dzisiaj napisałem o zwrot reszty pieniędzy. Poczekam jeśli nie będzie zwrotu zgłaszam na policję Z poważaniem.

          Odpowiedz
          • 6 grudnia 2022 o 14:06
            Permalink

            Witam,
            czy zgłosił Pan już sprawę na policję? Ja również chcę to zrobić. Na początku października zamówiłam towar na 400, zł i do dzisiaj go nie otrzymałam. Na pytania mailowe dostawałam odpowiedzi o czasie oczekiwania do 35 dni . Czas minął. Oszuści musza w końcu ponieść jakąś karę . I niech to będzie dla innych przestrogą.

          • 17 stycznia 2023 o 18:15
            Permalink

            Witam, jestem w podobnej sytuacji, moze pozew zbiorowy?

          • 20 stycznia 2023 o 17:26
            Permalink

            Witam . Chciałam wiedzieć jak skończyła się sprawa z zamówieniem osobiście zamówiłam i dalej nie mam towaru .

        • 12 grudnia 2022 o 21:07
          Permalink

          Kupilam na kendallme do tej pory nie otrzymalam paczki. Nie kupujcie tam.

          Odpowiedz
        • 19 stycznia 2023 o 20:02
          Permalink

          Dołączam do powyzszych opinii.. Brak informacji. Stale maile o tej samej treści. Paczka nie dotarła 41 dni od zamówienia.. proszę tam nie zamawiać!

          Odpowiedz
      • 7 października 2022 o 11:17
        Permalink

        Czekam 4 miesiące i piszą o cle. Guzik prawda oszuści. Zgłoszę na policję chyba.

        Odpowiedz
        • 27 grudnia 2022 o 18:43
          Permalink

          Witam w klubie. Zamówiłam i zapłaciłam 25 .10.2022 i nie dostałam przesyłki, dałam im 14 dni na zwrot pieniędzy,po 10 stycznia zgłaszam sprawę jako wyłudzenie pieniędzy na Policję

          Odpowiedz
      • 10 stycznia 2023 o 16:22
        Permalink

        Zamówiłam towar w listopadzie 2022 r. 10 listopada 2022 podobno wyslano. Dzisiaj 10 styczeń 2023r. a paczki nie ma! Więc o co chodzi? A miało być 30 dni a juz 3 miesiac leci.

        Odpowiedz
    • 14 lipca 2022 o 11:54
      Permalink

      Ja również nie polecam z tej firmy zamawiać! Zamówiłam spódniczek 14marca 2022 roku jest już 14 lipca i ani pomiędzy ani spódniczki!! Muszę chyba zgłosić dalej tą sprawą bo zostałam oszukana!!!

      Odpowiedz
      • 5 września 2022 o 23:09
        Permalink

        JA TEŻ TO ZNAM, PYTANIE GDZIE ZGŁOSIĆ OSZUSTWO FIRMY KOGUCIK??

        Odpowiedz
        • 17 grudnia 2022 o 18:19
          Permalink

          Zamówienie złożyłam pod koniec listopada 2022, po fakcie zorientowałam się, że to z Chin.
          Muszę pogodzić się z faktem,że dałam się oszukać !

          Odpowiedz
          • 5 stycznia 2023 o 14:38
            Permalink

            Kendallme to oszuści zamówiłam buty 18 września 2022 towar miał dotrzeć od 10 dni roboczych do 35 poprosiłam o zwrot gotówki wcześnie oraz 6 12 2022 roku dalej proszono o cierpliwość,to skandal mamy 5 01 2023 roku i nadal nie otrzymałam przelewu,to oszuści!!!!!

          • 12 stycznia 2023 o 20:04
            Permalink

            zamówiłam buty, 18 pazdziernika które w przeciągu 35 dni roboczych miały być dostarczone, oczywiście nie otrzymałam przesyłki. Od tamtej pory codziennie wysyłałam emaile, otrzymałam jakies rabaty na kolejne zamówienie. I codziennie mydlenie oczu, że nie mogę zrezygnować z zamówienia bo przesyłka jest w drodze 🤯, gdzie w ich regułamnie jest zawarta info, że mogę żądać zwrotu pieniedzy. Osoba z którą korespondowałam, napisała że nie mogą zwrócić pieniedzy, bo jak w końcu przyjdzie paczka i ją przyjmne to oni będą stratni. 🤬🤯W końcu napisałam że pójdę i złożę zawiadomienie o oszustwie. I tak w styczniu otrzymałam zwrot pieniedzy. Oszuści i krętacze omijać taki sklep zdaleka

      • 25 września 2022 o 19:41
        Permalink

        Również zostałam oszukana nie polecam zamówiłam dres 31.7 opłata 8.8 dziś jest 25.9 dresu brak karzą czekać bo mieli problemy na granicy jesień jest zaraz będzie zima a dresu brak pieniędzy też zwrócą jak nie odebiore przesyłki w numerze listu wysłany 10.8 to gdzie paczka 130zl poszło się walić jutro zgłaszam sprawę na policję moją cierpliwość wygasła wobec nich

        Odpowiedz
    • 14 października 2022 o 22:00
      Permalink

      Czekam na bluzkę 25 dni. Każą dalej czekać , ale patrząc na opinię innych, to mogę się już pożegnać z pieniędzmi. Czytałam przy zakupie opinie i były bardzo pochlebne. Skąd się wzięły?

      Odpowiedz
      • 14 grudnia 2022 o 19:46
        Permalink

        Witam 8 września 2022 rok zamówiłam 3 kurtki w Kendallme czekam 2 miesiące i nic pisze odpisują ze przesyłka została wysłana proszę cierpliwie czekać wie pisze o zwrot pieniędzy 1 grudnia otrzymałam pieniądze co do grosza stał się wielki cud 🙏🙏🙏

        Odpowiedz
    • 14 października 2022 o 22:14
      Permalink

      To czemu ten sklep jeszcze istnieje? Gdzie zgłosic oszustwa? Poradźcie?

      Odpowiedz
    • 20 listopada 2022 o 21:37
      Permalink

      Witam. Artykuł przeczytałam po zakupie w Kendall. Oczywiście ani towary ani kontaktu, a pieniądze zapłacone.
      Szkoda, że nie sprawdziłam wcześniej. Ostrzegam przed oszustwem.

      Odpowiedz
    • 30 listopada 2022 o 21:04
      Permalink

      Nie polecam. Oszuści zamówiłam przesyłkę we wrześniu i do tej pory nie mam ani przesyłki ani zwrotu pieniędzy. Ciągle się tłumacza kontrola celną. Nie kupujcie nie zamawiajcie bo to jest po prostu wyłudzanie pieniędzy i tyle inaczej tego nie można nazwać 😡😡😡

      Odpowiedz
      • 2 stycznia 2023 o 20:10
        Permalink

        Też został oszukana trzeba zgłosić zbiorowo sprawę na policję na ten sklep

        Odpowiedz
    • 4 grudnia 2022 o 14:28
      Permalink

      Nie polecam
      Zamówiony towar szedł 3 miesiące
      A jak chciałam go zwrócić okazało się że muszę wysłać towar do Chin koszt 59 zł
      A sukienka która zamówiłam kosztowała 71,99 +28 wysyłka . Więc nie opłaca mi się zwracać

      Odpowiedz
      • 18 stycznia 2023 o 16:10
        Permalink

        Czekam na zakup od listopada, jeżeli nie dostanę towaru, lub zwrotu pieniędzy, sprawę oddaję dalej. Myślę, że możemy połączyć siły i sprawę doprowadzić do tego, żeby wyeliminować oszustwo.

        Odpowiedz
    • 5 grudnia 2022 o 14:52
      Permalink

      Kupiłam sukienkę ślubną na stronie Kendellme , bardzo na nią liczyłam. Zrobiłam błąd i nie sprawdziłam opinii, ale byłam podekscytowana ślubem . Sukienka przyszła po 2 miesiącach i nie przysłali mi takiej sukienki jaka była na zdjęciach przysłali podobną do tej którą zamówiłam….tzn zgadza się tylko wyszycie na sukni po za tym to 2 różne sukienki materiał kiepskiej jakości drapiący źle skrojony w łokciach uwiera. Na zdjęciu suknie jest okazała z ogonem a ja dostałam bardzo prostą i w dodatku cała prześwituje od góry do dołu….no wątpię by któraś panna młoda chciała świecić tyłkiem albo wydawać dodatkowe pieniądze by uratować niewypał zakupowy. Jestem rozczarowana i jest mi przykro. Ludzie tylko na kasę lecą i mają w dupie że w takich chwilach rujnują komuś radość z tak ważnego dnia jakim jest ślub czy inna uroczystość rodzinna. Skandal, wstyd i życze by właściciel poszedł siedzieć za oszustwa

      Odpowiedz
    • 4 stycznia 2023 o 15:08
      Permalink

      Oszuści zamówiłam kurtkę 3 miesiące temu ani kurtki ani pieniędzy.Przestroga nie kupujcie! Ja straciłam 150zl ale sprawa zgłoszona z dwoma innymi Paniami oszukanymi

      Odpowiedz
  • 1 listopada 2021 o 17:44
    Permalink

    Ja czekam na towar już 45 dni i nie ma szans aby doszedł.

    Odpowiedz
    • 8 stycznia 2022 o 17:10
      Permalink

      Zamówiłam w tym sklepie kurtkę, która na zdjęciu wyglądała naprawdę świetnie.Czekałam na nią ponad 40 dni.Oczywiście dostałam, ale nie tę kurteczkę, która tak pięknie wyglądała na zdjęciu, lecz szmatę, która nawet nie nadaje się do mycia podłogi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Przestrzegam przed tym sklepem, jeśli nie chcesz dostać zawału serca, wycofaj się jak najszybciej..Kolejni naciągacze, kombinatorzy, banda złodziei.

      Odpowiedz
      • 18 marca 2022 o 20:11
        Permalink

        Ja czekałam 56 dni nie wyrobili się
        W ciągu 35 dni kiedy paczka w końcu doszła nie odebrałam teraz czekam na zwrot pieniążków ciekawe jak długo zobaczymy

        Odpowiedz
        • 11 kwietnia 2022 o 11:31
          Permalink

          proszę mi powiedzieć jak nie odbiorę to mi zwrócą pieniądze??? Zamówiłam buty, w info o przesyłce pisze że paczka waży 0,01 kg więc chyba nie będą to buty

          Odpowiedz
        • 27 kwietnia 2022 o 13:38
          Permalink

          Ja czekam już ponad 40 dni na towar.W odpowiedzi na maila dostałam info by uzbroić się w cierpliwość.Jeski nie otrzymam towaru albo zwrotu pieniędzy ( na szczęście niewielka kwota) To wysmaruje wszędzie gdzie się da taką opinię o nich,że długo popamietaj.Na pewno im nie daruje.

          Odpowiedz
          • 17 maja 2022 o 20:35
            Permalink

            Myśle że też wtopilam pieniądze w błoto,czekam i piszą tylko proszę o cierpliwość !
            Jak można odzyskać pieniądze?

          • 26 sierpnia 2022 o 16:29
            Permalink

            tez uwazam, ze to oszukancza firma, czekam 2 miesiace na 2 pary sandalow, pancia twierdzi, ze paczka zostala wyslana.Tylko jak sie lato skonczylo mam w dupie ich wysylke.Ale umiem im zrobic na zlosc i zrobie.Ani pieniedzy ani butow.

          • 25 stycznia 2023 o 14:48
            Permalink

            Ostrzegam, zamówienia nie docierają pod wskazany adres. Oszuści,ani towaru,ani pieniędzy

        • 27 maja 2022 o 11:51
          Permalink

          Czy otrzymała Pani zwrot pieniędzy ?
          W jakim terminie?

          Odpowiedz
          • 14 grudnia 2022 o 20:04
            Permalink

            Ja otrzymałam zwrot pieniędzy za trzy kurtki po 3 miesiącach od zamówienia

        • 7 grudnia 2022 o 21:47
          Permalink

          Dzień dobry. Zwróczili pani pieniądze???

          Odpowiedz
    • 1 marca 2022 o 08:47
      Permalink

      Ja zamówìłam sporo rzeczy. Po dwoch miesiącach przyszla polowa zamowienia. Chcialam anulować wcześniej ale podobno to niemożliwe. Wyrobili się w 35 dniach roboczych. Rzeczy tragedia. Płaszcze, marynarki bez podszewki. Za nieprzesłane rzeczy nie otrzymalam jeszcze zwrotu. Nie bylo tez informacji że idzie tylko część zamówienia. Już wtedy powinni zwrócić srodki. Przesyłka do chin bardzo droga i idzie dwa miesiące nawet. Nie wiadomo czy w tym czasie sklep nie przestanie istnieć i …. Uważajcie

      Odpowiedz
      • 17 marca 2022 o 12:13
        Permalink

        Kurde ja 6 dni temu zamówiłam dres,ale na to wychodzi że będę pewnie oszukana tak jak wiele już osób ,szkoda że wcześniej nie weszłam na tą stronkę aby dowiedzieć się coś więcej na temat tego sklepu. Czemu wogole istnieje ta stronka,nikt nie składał oszustwa na policję? Bo mi wygląda to na oszustwo. Ten sklep powinien całkowicie zniknąć z neta!!!! Jeśli mi nie dojdzie ten dres sama pójdę i zgłoszę oszustwo. Ktoś musi za to wkoncu odpowiedzieć

        Odpowiedz
        • 8 kwietnia 2022 o 11:01
          Permalink

          Ja też właśnie zamówiłam kombinezon na komunię. I teraz patrzę, że to z Chin idzie.. No i jakość już mnie przeraża

          Odpowiedz
          • 20 kwietnia 2022 o 14:57
            Permalink

            To co dziś otrzymałam to jedno wielkie gówno a nie ubrania. Wydałam 500 zł na ubrania których nigdy nie założę bo wstyd. Dranie i naciągacze!!! Nie dość że 3 miesiące czekałam na paczke to przyszło coś czego nie można nazwać materiałem!! Jestem wściekła sama na siebie bo przekonały mnie do zakupu opinie na stronie sklepu i nie przyszło mi do głowy sprawdzić opinie gdzieś indziej. Uwaga nie kupować nic z tego sklepu! Nie polecam

        • 14 maja 2022 o 09:29
          Permalink

          Ja jestem w tej samej sytuacji. I reż bedę ścigać.

          Odpowiedz
          • 24 czerwca 2022 o 09:46
            Permalink

            Też dałam się nabrać kendallme. Przy próbie rezygnacji pisza ze mam zwrócić do Chin. Co w takiej sytuacji? Zwracaliscie towar? Czy walczycie jakoś z nimi?

        • 24 maja 2022 o 16:45
          Permalink

          To są OSZUŚCI, DOSTANIESZ SZMATY, które nie nadają się na ściery do podłóg!!!!

          Odpowiedz
        • 5 października 2022 o 11:07
          Permalink

          Ja w sobotę zamówiłam z tej strony suknienke na ślub i teraz czytając opinie aż mi żołądek skręca że nie trafiłam tutaj znacznie wcześniej 🥲

          Odpowiedz
        • 12 listopada 2022 o 08:45
          Permalink

          Nie warto. Czekam na zamówienie od września. Nie chcą Mi oddać pieniędzy kiedy chcę zrezygnować z zamówienia. To jakieś nieporozumienie. Oszuści.

          Odpowiedz
      • 18 marca 2022 o 20:02
        Permalink

        Witam serdecznie ja zamówiłam sweter 27 stycznia czekałam prawie 2 miesiące pisałam do nich wiadomości a oni cały czas pisali ze jest już w drodze i tak przez 2 miesiące w końcu kiedy doszła przesyłka zrezygnowałam z odbioru teraz czekam na zwrot pieniędzy. SZCZERZE nie polecam tej firmy najgorsza jaka kiedy kolwiek widziałam złożyłam pierwszy raz i ostatni zamówienie NIE POLECAM !!!!!!!!! MASAKRA PORAZKA

        Odpowiedz
      • 10 maja 2022 o 00:46
        Permalink

        Przestrzegam przed zakupami To chińskie szmaty z butelek pet! Z 3 zamówionych rzeczy przyszły 3 i nie chcą zwrócić pieniędzy. Potwierdzam to co piszą inne osoby wcześniej

        Odpowiedz
    • 14 kwietnia 2022 o 23:21
      Permalink

      Muszę Cię pocieszyć, że ja czekałam na paczkę ponad 50 dni, ale dotarła. Niestety tylko część towaru była w miarę zadawalającej jakości, resztą z poliestru i dosyć bardzo buble!

      Odpowiedz
    • 9 czerwca 2022 o 08:32
      Permalink

      Dzisiaj zapłaciłam blikiem za zakupy czy mogę jakoś to cofnąć żeby anulować zamówienie.

      Odpowiedz
    • 16 sierpnia 2022 o 17:05
      Permalink

      Ja też ostrzegam przed tą firmą czy sklepem są nie uczciwi , straciłam prawie 100 zł są bezczelni nie zamawiajcie bo nic nie otrzymacie tylko stracicie pieniądze tak jak ja niestety i nie mogę sobie darować że ze wszystkich firm akurat trafiłam na nich na złodziei bo jak to inaczej nazwać?nie polecam

      Odpowiedz
  • 2 listopada 2021 o 21:11
    Permalink

    Produkty są tragicznej jakości i nie wyglądają jak na zdjęciu.
    Właśnie czekam na adres zwrotu do Chin…

    Odpowiedz
  • 7 listopada 2021 o 12:36
    Permalink

    Najgorszy sklep z jakim miałam doczynienia nie polecam nikomu . Zanim towar trafi w wasze ręce jest juz nie modny .

    Odpowiedz
    • 26 listopada 2021 o 23:01
      Permalink

      Najgorszy szajs jaki udało mi się kupić w życiu.Przysłame rzeczy są dramatycznie tragicznej jakości to szmaty nie nadające się do noszeniaKoszty odesłania towaru kosmicznie.
      Ostrzegam nie kupujcie w tym pseudo sklepie

      Odpowiedz
      • 18 marca 2022 o 19:58
        Permalink

        Witam serdecznie ja zamówiłam sweter 27 stycznia czekałam prawie 2 miesiące pisałam do nich wiadomości a oni cały czas pisali ze jest już w drodze i tak przez 2 miesiące w końcu kiedy doszła przesyłka zrezygnowałam z odbioru teraz czekam na zwrot pieniędzy. SZCZERZE nie polecam tej firmy najgorsza jaka kiedy kolwiek widziałam złożyłam pierwszy raz i ostatni zamówienie NIE POLECAM !!!!!!!!! MASAKRA PORAZKA

        Odpowiedz
    • 7 grudnia 2021 o 14:04
      Permalink

      Widzę, że nie jestem jedyna, która dała się naciągnąć. Również zamówiłam i nich kurtkę i czekam 35 dni roboczych i nadal nic. Kontakt słaby proszą o czekanie i nie wiem jak anulowanie zamówienie i odzyskać pieniądze ?

      Odpowiedz
      • 1 marca 2022 o 08:50
        Permalink

        Jesli nie wyrobią się z przesylką w 35 dni roboczych mozna odmowic przyjęcia. Anulować zamowienie. To najlepsza opcja. U mnie niestety po interwencji sie wyrobili i żałuję. Teraz zostalam ze szmatami bo inaczej tego nie można nazwać a zwrot kilkaset zlotych

        Odpowiedz
  • 18 listopada 2021 o 09:37
    Permalink

    Dramat to mało powiedziane na ciuchy czekałam 50 dni. Ciuchy wyglądają jak szmaty, pierwszy i ostatni raz ?. Nie zamawiajcie.

    Odpowiedz
    • 21 kwietnia 2022 o 14:52
      Permalink

      A jest szansa na odzyskanie pieniędzy? Ja czekam od 26 stycznia za sweterkiem. Jak się upominalam to prosili i cierpliwość, że już jest w drodze. Dzisiaj natomiast dostałam wiadomość, że przesyłka wróciła do nich uszkodzona i nie mają już tych sweterków, mam wybrać coś innego. Będę pisać o zwrot pieniędzy, ale czy zwrócą?

      Odpowiedz
  • 19 listopada 2021 o 18:54
    Permalink

    Ja niestety dałam się zrobić jak dziecko, te pozytywne opinie zrobiły swoje. Czekałam na przesyłkę ponad 40 dni, jednej rzeczy brakowało, a pozostała to zupełnie odbiegające od zdjęć. Na wcześniejsze moje maile odpowiadano dosłownie po kilku minutach, tak jakby jakiś automat, a teraz jak poprosiłam o adres zwrotu brak odpowiedzi.
    Nie polecam zakupów w tym sklepie!

    Odpowiedz
    • 25 listopada 2021 o 16:34
      Permalink

      Zamówiłam 2 bluzki zapłaciłam 190 zł. na zdjęciach piękne bluzki na modelkach, natomiast to co przyszło koszmar rozmiar XXL przy zamówieniu S noszone poplamione szmaty. Duży problem z odzyskaniem pieniędzy a właściwie nie otrzymałam pełnej kwoty. Przestrzegam!!!

      Odpowiedz
      • 24 stycznia 2022 o 10:58
        Permalink

        Szkoda ze tych wszystkich negatywnych opinii nie przeczytałam wcześniej za nim zamówiłam. Porażka,klęska,klapa. Ostrzegam wszystkich -omijać z daleka ?

        Odpowiedz
  • 22 listopada 2021 o 14:54
    Permalink

    Witam . W pełni zgadzam się z poprzednimi opiniami . Dość że na towar czeka się prawie dwa miesiące to rzecz którą otrzymałam w niczym nie przypomina tej przedstawionej w ofercie sklepu . To co otrzymałam ani kolorem ani wyglądem nie przypominało towaru z oferty. Pomijając fakt że jakość i wykonanie nawet trudno komentować. Dawno już nie spotkałam się z takim oszustwem.
    Stanowczo ostrzegam nie dajcie się nabrać.

    Odpowiedz
  • 25 listopada 2021 o 01:31
    Permalink

    Potwierdzam wszystkie fatalne opinie. Jedno, wielkie oszustwo. W lipcu 2021 zamówiłam towar na prawie 500 złotych. Przyszedł po prawie półtora miesiąca. Jakość katastrofalna. Szmaty, krój… Koszmar. Wszystkie pięć rzeczy zadeklarowałem do zwrotu. I tu zaskoczenie. Trzeba wysłać do Chin na własny koszt. Plus informacja, że paczka ekonomiczna 90 zł. Z powodu Covid paczki ekonomiczej na Chiny nie przyjęli. Wysyłka prawie 140 zł. Wiedziałam, że sama się wpędziłam w to bagno, ale strata duża, więc zaryzykowałam. Poinformowali, że reklamacja potrwa do trzech miesięcy. Wysyłałam regularnie pytania co z przesyłką bez żadnej nadziei, że temat się zamknie dla mnie pozytywnie. Automatyczne odpowiedzi, że w drodze, że w kontroli celnej, że już w drodze do producenta i bez żadnego podpisu w mailach.. Wzięłam na straty te pieniądze i….. dzisiaj informacja, że zwrot przelany. Rzeczywiście zobaczyłam pieniądze na koncie co do grosza, ale NIGDY w życiu nic tam nie kupujcie. Sądzę, że jest wiele osób, które zwrotu do Chin nie dokonają, a jakość towaru pozwala firmie dawać takie niskie ceny. Produkują za bezcen, więc nadal będą żerować na tych mniej upartych. Ja straciłam koszty wysyłki, ale do dzisiaj nie mogę pojąć, jak dałam się tak podejść. Przestrzegam !!!

    Odpowiedz
    • 14 kwietnia 2022 o 23:26
      Permalink

      Do Hanna: Czy możesz tu publicznie podać adres do zwrotu przesyłek, do Chin? Nie zawsze dają adres, więc byłabym wdzięczna, lub jeszcze więcej osób! Pozdrawiam!

      Odpowiedz
  • 25 listopada 2021 o 15:32
    Permalink

    Witam serdecznie, właśnie dzisiaj otrzymałam przesyłkę zamówionej sukienki ..tzn całkiem innej niż zamówiłam!!!po skontaktowaniu się poprzez maila otrzymałam wiadomość, że na własny koszt muszę wysłać przesyłkę ,cena wysyłki 59zł ,tylko nie rozumiem z jakiej racji mam ponosić koszty pomyłki ???Jeszcze dodam ,że materiał sukienki jest okropny, odbiegający temu ze zdjęć .Nie rozumiem że nikt tym problemem się nie zajmie? ,przecież to jest jawne oszustwo oszustwo!!!!nabijanie ludzi w butelkę!!nawet nie załączyli żadnego paragonu zakupu? co z oszustwem podatkowym w naszym kraju??co z ludżmi których nie stać, na takie tandetne szmaty??i są oszukiwani ?jestem zbulwersowana działaniem takiego sprzedawcy ..Może znajdzie się jakiś mądry dziennikarz i prześledzi działania tego pośrednika? sprzedawcy na naszym Polskim rynku??bo tylko żal oszukiwanych ludzi..Pierwszy raz dokonałam zakupu na takiej stronie,a nadmienię że jeszcze czekałam na towar ponad miesiac czasu

    Odpowiedz
    • 1 grudnia 2021 o 19:39
      Permalink

      Niestety te szmaty które dostałam nie miały nic wspólnego ze zdjęciami prezentowanych towarów, nie nadają się nawet na szmaty do podłogi. Nie polecam tego sprzedawcy.

      Odpowiedz
    • 26 stycznia 2022 o 12:56
      Permalink

      Mam to samo. Ostrzegam wszystkie Panie przed tym sklepem

      Odpowiedz
  • 6 grudnia 2021 o 17:23
    Permalink

    To są oszuści wysłali ma zamale cichy nie takie jak zamówiłam i teraz mam odesłac do chin za 70zł to jest nie możliwe oszuści i jeszcze niema adresu ok

    Odpowiedz
  • 17 grudnia 2021 o 13:18
    Permalink

    Masakra, zamówiłam w lipcu 2021 dwie sukienki. Po oczekiwaniu ok 45 dni przyszedł towar nie odpowiadający zamówieniu. Przed złożeniem reklamacji mailowano do mnie, ze mogą szybko zwrócić 50% wartości zamówienia. Postanowiłam jednak na swój koszt odesłać paczkę do Chin. Paczka nie została odebrana w Chinach, choć przesłałam mailowo do sklepu Kendallme potwierdzenie nadania z prawidłowym adresem wraz z nr reklamacji. Obecnie zostałam obciążona dodatkowym kosztem przez Pocztę Polska – 91,97 PLN w związku z zaleganiem nadanej przeze mnie przesyłki. Myślę, że straciłam bezpowrotnie sporo pieniędzy – to nazywa się oszustwo!

    Odpowiedz
    • 26 stycznia 2022 o 13:01
      Permalink

      Niech się ktoś za nich weźmie Oszuści. Ostrzegam wszystkich

      Odpowiedz
    • 3 marca 2022 o 23:02
      Permalink

      Złożyłam zamówienie na 2 sukienki.
      Na zdjęciach wygłądały cudownie. Po wpłaceniu pieniędzy na konto przeczytałam ten artykuł i anulowałam zamówienie mailem.
      Na drugi dzień dostałam odpowiedż, że zwrot pieniędzy będzie do 3 dni i tak się stało.
      A już pogodziłam się ze stratą 220 zł.

      Odpowiedz
      • 18 marca 2022 o 22:41
        Permalink

        Widzę że jest tu nas😏dużo oszukanych przez tą firmę masakra a oni dalej funkcjonują nie ma kto z nimi porządek zrobić masakra

        Odpowiedz
      • 8 kwietnia 2022 o 11:19
        Permalink

        Dobrze ze za wczasu też poszukałam opinie na temat tej strony. Dzisiaj anulowałam zakup i czekam na zwrot pieniędzy. Uff aż się spocilam

        Odpowiedz
        • 27 kwietnia 2022 o 20:49
          Permalink

          Witam.Czy może podać Pani adres mailowy do ANUKLOWANIA ZAKUPU na który Pani pisała by zrezygnować z zamówienia zanim zostało spakowane i by nie ponosić kosztów wysyłki do Chin? Dopiero teraz czytam Tyle Prawdziwych historii z zamówieniami ciuchów .Po południu dziś wpłaciłam przez Blik za 3rzeczy.Jesli Pani to odczyta proszę o Pomoc ,skoro Pani pieniążki zwrócono zanim się Pani oszukała.
          Z góry serdecznie dziękuję

          Odpowiedz
          • 21 maja 2022 o 00:35
            Permalink

            Witam panią ja wczoraj kupiłam jak można anulować zamiwienie udało się pani Pozdrawiam jak można tak oszukiwać ludzi

          • 5 sierpnia 2022 o 18:52
            Permalink

            Witam.Prosze o podanie adresu e-maila do nich o zwrot pieniędzy. Minął miesiąc I też nie otrzymałam 3 rzeczy na kwotę 290zl

        • 9 czerwca 2022 o 08:43
          Permalink

          Jak można anulować zakup? Proszę o informacje

          Odpowiedz
      • 10 kwietnia 2022 o 20:58
        Permalink

        Ja czekam już 4 miesiące na pizame. Dalej w drodze. Napisałam że chce zwrotu pieniędzy za pizame to napisali mi że nie mogą oddać ponieważ towar został wysłany. Nie polecam bo to OSZUŚCI I ZLODZIEJE. A piżamy się kie doczekam. Nie polecam

        Odpowiedz
      • 7 grudnia 2022 o 21:12
        Permalink

        Dzień dobry. Chełam zapytać ,sklep pieniądze zwrócził???

        Odpowiedz
  • 2 stycznia 2022 o 23:04
    Permalink

    Świetna robota, bardzo dobry i pomocny artykuł. Coś mi nie pasowało w tym sklepie, a dzięki takim artykułom jak Wasz można to zweryfikować i potwierdzić swoje obawy.

    Odpowiedz
  • 6 stycznia 2022 o 11:35
    Permalink

    Uwaga!!!!!
    Kendallme – niestety dałam się wrobić jak Wy , zamówiłam 3 komplety przyszły dwa ,
    zresztą dwa na szmaty to jest do niczego nie podobne a jakość dresów jak szmata do mopa choć i tak wody nie wchłonie !!!
    pisze o zwrot zobaczymy

    Odpowiedz
  • 7 stycznia 2022 o 17:27
    Permalink

    Kupiona sukienka nie przyszła – teraz mam problem z odzyskaniem pieniędzy. Oszuści nie polecam!!!

    Odpowiedz
  • 11 stycznia 2022 o 12:17
    Permalink

    Oszuści. Czekam na przesyłkę od 18 listopada – 48 dni nie mogę się doprosić zwrotu pieniędzy, czyli ani towaru ani zwrotu gotówki

    Odpowiedz
    • 18 marca 2022 o 20:29
      Permalink

      Witam serdecznie ja na przesyłkę czekałam 56 dni kiedy w końcu dotarła nie odebrałam teraz czekam na zwrot pieniędzy

      Odpowiedz
    • 14 kwietnia 2022 o 23:32
      Permalink

      Ja czekałam ponad 50 dni, ale się doczekałam, co do jakości, to tylko część, ok. 5 bluzek, reszta to jakiś tani poliester!

      Odpowiedz
  • 21 stycznia 2022 o 16:41
    Permalink

    oszuści !!!!!! do dziś czekam na sukienkę zamówioną 12 grudnia 2021 roku , ciągle piszą proszę o cierpliwość
    NIE ZAMAWIAJCIE U NICH
    Marzena

    Odpowiedz
    • 1 lutego 2022 o 14:17
      Permalink

      Sklep masakra,jakiś durny chińczyk,zamówiłam dwa sweterki,przysłali jeden nie do noszenia na dziecko może 8lat,czekałam od października 2021r,w styczniu przysłali następny całkiem inny niż zamowilam.nie kupujcie tam,to zlodzieje

      Odpowiedz
  • 1 lutego 2022 o 17:44
    Permalink

    Po 3 miesiącach DOTARŁY!!! Dwie rzeczy z pięciu zamówionych !!!W złych rozmiarach!!! , szkoda w ogóle czasu na pisanie mailów / bo pisze chyba z robotem ?? /-proszenie się o zwrot pieniedzy
    oraz adres zwrotu tych szmat.Dramat! Sprawę trzeba oddać do sądu konsumenckiego ,proponuję pozew zbiorowy … ja straciłam 270zł…

    Odpowiedz
    • 25 marca 2022 o 15:18
      Permalink

      Ja stracilam prawie 400zl. 12 lutego wyslali dzis 25marzec ani towaru ani kasy niechca oddać. Masakra.

      Odpowiedz
  • 18 lutego 2022 o 18:59
    Permalink

    Zamówiłam dwie pary dresów po ok 40 przyszła para (przy dresach to nie leżało) druga para zaginęło jak napisałam meila okazało się że nie ma już w sklepie 🤣🤣. Zwrócono pieniążki. Natomiast jak chciałam ten bubel co przyszedł zwrócić to usłyszałam że koszt to ok 68 zł a za niby czarny śliczny dres dałam 109.
    Oszustwo straszne jakość fatalna produktów.

    Odpowiedz
  • 17 marca 2022 o 10:48
    Permalink

    Zamówiłam sukienkę na studniówkę. Czekałam 3 m-ce, studniówka się dawno odbyła, a sukienka nie przyszła. Zadzowoniłam do firmy i okazało się, że sukienka została zniszczona na etapie dostawy. Pani zaproponowała mi, abym wybrała inny towar i podała nr zamówienia. Czekam już 3 miesiąc i nic. Sprawdziłam na stronie Kedallme moje zamówienia i tego nowego zamówienia tam nie ma.
    Wydaje mi się, że nie zobaczę ani towaru, ani pieniędzy.

    Odpowiedz
  • 17 marca 2022 o 17:44
    Permalink

    odradzam stanowczo postapilismy z kolezanka glupio zamawiajac u nich towar [del] wie czy ktos z tamtej strony bierze sobie te opinie do serca moglismy przeczytac opinie a nie zamawiac od razu wiecej, nie dam sie nabrac omijajcie szerokim lukiem

    Odpowiedz
  • 18 marca 2022 o 20:24
    Permalink

    Ja czekałam 56 dni nie wyrobili się
    W ciągu 35 dni kiedy paczka w końcu doszła nie odebrałam teraz czekam na zwrot pieniążków ciekawe jak długo zobaczymy

    Odpowiedz
  • 29 marca 2022 o 11:16
    Permalink

    Bardzo Wam wszystkim dziękuję!!! Napaliłam się na piękne buty i ubrania na kwotę prawie 700 zł i w ostatniej chwili trafiłam na Wasze opinie. Wydaje się, że oferują rzeczy inne niż w sklepach i to kusi, a tu tyle złych opinii.

    Odpowiedz
  • 31 marca 2022 o 19:03
    Permalink

    Dziś otrzymałam buty sportowe po ponad miesiącu oczekiwania. Wygląd nie zgodny z tym co na zdjęciu, totalna szmira,przesyłka.za to tak droga jak by krążyły do okola świata. Nie korzystajcie z tego sklepu. Alicja

    Odpowiedz
  • 6 kwietnia 2022 o 15:38
    Permalink

    Paczka dotarła po ponad 40 dniach czekania. Wcześniej monitowałam opóźnienie na podany adres mailowy gdzie grzeczna Pani poprosiła mnie o cierpliwość. Cichy, które przyszły są KOSZMARNE. Jakość straszna. Już dawno nie spotkałam się z takim dziadostwem. Nawet na podrzędnych targowiskach nie sprzedają takiego czegoś. To są po prostu szmaty. Żakiet bez podszewki, do tego brudny na rękawach i klapach. Bluzka ponaciągana, a koszula tak tandetna, że patrzeć się nie da. Wiem, że tego nie założę. A odsyłać też nie planuję, nie chcę tracić kolejnych pieniędzy. Nie polecam. Sklep to naciągacze.

    Odpowiedz
  • 7 kwietnia 2022 o 10:29
    Permalink

    Dałam się nabrać, znalazłam artykuł jak już zapłaciłam, lampka zapaliła mi się dopiero jak się doliczyłam jaki jest koszt przesyłki. Paczka doszła po 2 miesiącach, jakoś masakryczna, nie nadająca się do noszenia.

    Odpowiedz
  • 19 kwietnia 2022 o 18:37
    Permalink

    Żona zauroczona ich ofertą chciała zamówić parę rzeczy ,ale po wejściu na ich stronę zapaliło mi się czerwone światełko .Brak oznaczeń wyrobów oraz brak informacji odnośnie składu z czego są wykonane nawet po dodaniu do kosza . Wysłałem do nich maila o brak oznaczeń wyrobów oraz brak informacji z czego są wykonane i taką uzyskałem odpowiedź :,,Dzień dobry,
    Produkty składają się z mieszaniny bawełny, lnu oraz poliestru. Niestety nie znamy zawartości procentowej składników” 🙂 mail oczywiście nie podpisany :-). Kontakt tylko przez mail ,spółka zarejestrowana na Cyprze ,sprawa nie do wygrania nawet przy działaniach naszej dzielnej POLICJI ,która tak dzielnie zubożała nasze społeczeństwo przez wyłapywanie niezamaskowanych ,niesfornych ,ale dbających o swoje zdrowie rodaków.Jesteśmy zbyt naiwnym Narodem ,który można łatwo zmanipulować i nie lubimy zadawać pytań o ewentualne ryzyko przed dokonaniem wyboru produktu nawet jeśli chodzi o nasze cenne życie (akcja szczepioneczki ) to co dopiero powiedzieć o takie błahostki jak utrata kilkuset złociszy .

    Odpowiedz
  • 26 kwietnia 2022 o 20:18
    Permalink

    Kupiłam dwie pary butów, sportowe i szpilki,nic się nie zgadza, proponuję nie kupować ,poprostu oszustwo.

    Odpowiedz
  • 4 maja 2022 o 15:08
    Permalink

    Jestem załamana, Na sukienkę czekam już 55 dni roboczych od 24 lutego upominałam się kilkakrotnie i zawsze padała odpowiedź, że cierpliwie czekać. Reklamowałam teraz i otrzymałam odpowiedź, że sukienka w złym stanie wróciła do nich i nie mogą wysłać, bo już tego produktu nie maja. Propozycja dla mnie, aby wybrać inny produkt w tej cenie. Ja w ich katalogu widzę tą sukienkę i ponownie ją zamówiłam. Drugi produkt to żakiet, który rzekomo jest wysłany 2 kwietnia.Nie mam już żadnej nadziej na otrzymanie zamówionego towaru.

    Odpowiedz
    • 23 maja 2022 o 22:30
      Permalink

      Nie odbieraj. Dzisiaj dotarły do mnie dwa żakiety i płaszczyk (po ok. miesiącu). Żakiety nie nadają się nawet do wycierania podłogi, bo są tak sztuczne, że wody nie wchłoną. Na zdjęciu wyglądało jak dzianina, a doszedł chyba poliester z nadrukowaną kratką, w dodatku w jakimś niebieskim odcieniu, a nie białym. Tyle kupuję w necie, a dałam się nabrać jak ostatni ćwok.. Żakiet kosztował niecałe 100zł, to chyba nie opłaca się tego odsyłać. Koleżanka wtopiłana ok. 180zł. Jak mogłyśmy tak dać się nabrać…

      Odpowiedz
  • 4 maja 2022 o 18:39
    Permalink

    Zamówiłam 24 lutego sukienkę i do tej pory nie mam przesyłki. Upominałam się kilkakrotnie i za każdym razem miałam odpowiedź, że trzeba cierpliwie czekać. Teraz reklamowałam a odpowiedź na reklamacje była taka,, Jesteśmy zmuszeni poinformować, że wysłana paczka wróciła na nasz magazyn.
    Niestety została ona uszkodzona, a produkt nie nadaje się do ponownej wysyłki.
    W chwili obecnej nie mamy już tego towaru na stanie, a u naszego dostawcy również go nie ma.
    Prosimy w odpowiedzi na tą wiadomość przesłać link do innego produktu, a my wyślemy go w ramach złożonego wcześniej zamówienia.
    Jednocześnie przyznajemy rabat i tym samym można wybrać dowolny produkt do kwoty:
    92.99 + 20 zł rabatu.” W katalogu jest ta sukienka, więc poprosiłam o tą sukienkę i ciekawe czy będę ją kiedykolwiek widzieć,

    Odpowiedz
  • 30 maja 2022 o 13:41
    Permalink

    TRAGEDIA !!!! Nie polecam ! Na paczkę czekałam jakieś dwa miesiące, pisząc do nich, tylko dostawałam odpowiedz ze paczka w drodze i ze proszą o cierpliwość. Gdy paczka dotarła w końcu to brakowało mi jednej rzeczy w paczce, teraz proszę o informacje co robić w tej sytuacji i odpowiedzi nie dostaje…. A te rzeczy które dotarły są nie do końca zgodne ze zdjęciem !!!! ( Przykład: Marynarka na zdjęciu ma całkiem inny kolor niż w realu, a Spódnica nie jest wcale z wysokim stanem )!!!

    Odpowiedz
  • 2 czerwca 2022 o 09:56
    Permalink

    Oszuści z Chin .Reklamacji nie uznają,szmaty niczym nie podobne do tego co się zamawia. Opinie na Facebooku usuwają.Porażka i tyle.Kurtka xl mi przyszła w paczce wielkości małej koperty .Już wiedziałam że to lipa.No niestety człowiek naiwnym jest.Uważajcie!!!

    Odpowiedz
  • 3 lipca 2022 o 10:13
    Permalink

    witam też dałam się nabrać na piękny obrazek 22 kwietnia zamówiłam 2 bluzki jedna 69 zł plus przesyłka czekałam ,kilka razy wysyłałam wiadomości z pytaniem .Dziś przyszła paczka z jedną bluzeczką ,brak wzmianki o drugiej ,już nie wspomnę że towar całkiem inny.Na moje mejle brak odpowiedzi nie polecam zkupow

    Odpowiedz
  • 11 sierpnia 2022 o 12:16
    Permalink

    UWAGA OSZUŚCI!!!! odradzam stanowczo….też zamówiłam (jak mi się wydawało) idealne bluzki….Po przeczytaniu komentarzy na drugi dzień anulowałam zamówienie jeszcze przed wysłaniem i zrealizowaniem….Informacja jaką otrzymałam to że już zamówienie (w tak krótkim czasie) poszło….w ciągu dnia zdążył dojść przelew, zrealizowali zamówienie i jeszcze wysłali. Kasy nie zwrócą….

    Odpowiedz
  • 11 sierpnia 2022 o 22:07
    Permalink

    !!!!UWAGA!!!!
    Uważajcie na tą stronę zamówiłam buty 17.06.2022 mamy 11.08.2022 butów dalej nie ma, piszę do firmy odnośnie zakupu za każdym razem odpowiedz brzmi tak samo ,,Sprawdziłem zamówienie i paczka została wysłana. Przypominamy, że obecnie czas dostawy wynosi od 10 do 35 dni roboczych liczone od dnia opłacenia zamówienia.
    Informujemy o tym w regulaminie sklepu. Ciężko jest określić dokładny termin.
    Bardzo proszę o cierpliwość’’.Banda oszustów nie dajcie się temu skusić.

    Odpowiedz
    • 17 stycznia 2023 o 10:53
      Permalink

      Ciekawe, że dokładnie taki sam tekst i ja dostałem. Czekam na towar od 6 grudnia bez szans na rezygancję i zwrot pieniędzy. Nikt nie pisze jak ukrócić ten proceder, a szkoda.

      Odpowiedz
  • 30 sierpnia 2022 o 13:33
    Permalink

    Sklep kendallme, to porażka, żenada, dziewczyny nie kupujcie nic z tego sklepu. Czekam na przesyłkę od 9 lipca 2022 i jeszcze jej nie mam. Tylko piszą proszę o cierpliwość. To są sukienki. lato się kończy. Nie przyjmę paczki, która w końcu dotrze, żądam zwrotu pieniędzy od nich. ciekawe ile będę czekać twierdzą, że od razu jak paczka dotrze w końcu mam odmówić przyjęcia zamówienia i niby oddadzą pieniądze od razu. ja im tych pieniędzy nie podaruję bo to jest kwota 327 złotych. Jeśli zostanę oszukana, to zrobię wszystko żeby pieniądze mi zwrócili. Pracuję w Straży Granicznej i tak tego nie zostawię jak tylko będzie jakiś problem z oddaniem mi pieniędzy. Sklep to pomyłka i oszukuja ludzi ze czeka się krótko na dostawę.

    Odpowiedz
  • 11 października 2022 o 20:19
    Permalink

    Ta firma to jakaś porażka… Zamówiłam w sierpniu sukienkę, przyszła wczoraj…niestety całkiem inny fason i kolor!!!!! Chciałam zrobić zwrot i proszę jaką otrzymałam informacje :

    …”W przypadku zwrotu towaru konieczne jest jego odesłanie za granicę – z miejsca nadania paczki.
    Zamówienie zostało wysłane z Chin i tam należy odesłać paczkę.
    Informacja o konieczności zwrotu do miejsca nadania widnieje w zakładce Zwroty i Reklamacje oraz w Warunkach Handlowych sklepu, które akceptuje się w trakcie składania zamówienia.

    Szacowany koszt odesłania towaru przez Pocztę Polską (najtaniej):
    – ekonomiczna – do 2mc (realny czas obecnie) – 59zł < do 1kg / 65zł < do 2kg
    – priorytetowa – do 1 mc (realny czas obecnie) – 89zł do 1kg / 116zł < do 2kg….

    Szok, raczej tego tak nie zostawię…
    Ale, ostrzegam innych…

    Pozdrawiam

    Odpowiedz
    • 17 stycznia 2023 o 18:30
      Permalink

      Udalo się Pani odeslac i dostać zwrot pieniędzy ?

      Odpowiedz
  • 13 października 2022 o 12:57
    Permalink

    Kurde ja 45 dni temu zamówiłam sukienkę ,ale na to wychodzi że będę pewnie oszukana tak jak wiele już osób ,szkoda że wcześniej nie weszłam na tą stronkę aby dowiedzieć się coś więcej na temat tego sklepu. Czemu w ogóle istnieje ta stronka,nikt nie składał oszustwa na policję? Bo mi wygląda to na oszustwo. Ten sklep powinien całkowicie zniknąć z neta!!!! Jeśli mi nie dojdzie przesyłka to pójdę i zgłoszę oszustwo. Ktoś musi za to w końcu odpowiedzieć

    Odpowiedz
    • 17 stycznia 2023 o 10:57
      Permalink

      A czy nie można jakoś zgłosić tego sklepu do Google żeby nie przyjmowali reklamy ich na stronach poczty, jak w moim wypadku? To w ten sposób łapią kolejnych klientów.

      Odpowiedz
  • 23 października 2022 o 12:30
    Permalink

    Ja też zamówiłam sukienkę, przyszła grubo po czasie zrobiłam zwrot każą wysłać do Chin tylko pocztą polską koszt od 56zl plus 30zl przy zamówieniu więc razem 86 zł a sukienka kosztowała 99zl. Sukienka to szmata bo inaczej tego nie nazwę. Wydaje mi się że oni liczą na takich naiwniaków jak ja bo oczywiste jest że zwrot się nie opłaca zrobić więc są do przodu kilkanaście takich osób jak ja i biznes się kręci. Ostrzegam nie kupujcie nic z tej strony i im podobnych. Szkoda kasy i nerwów.

    Odpowiedz
  • 2 listopada 2022 o 11:21
    Permalink

    Czekam na przesylke 42 dzien – oczywiscie otrzymywalam maile, ze powinnam uzbroic sie w cierpliwosc.
    Dzis napisalam, ze jesli nie otrzymam zwrotu wszystkich kosztow sprawa zostanie zgloszona odpowiednim organom – wkleilam rowniez paragraf k.k – skontaktuje sie rowniez z bankiem, zobacze co da sie zrobic.

    Odpowiedz
  • 4 listopada 2022 o 14:27
    Permalink

    Proszę uważać i nie kupować. Pieniądze wpłacone ponad dwa miesiące temu, przesyłka nigdy nie dotarła. Firma nie chce zwrócić pieniędzy.

    Odpowiedz
  • 8 listopada 2022 o 11:50
    Permalink

    Paczka w drodze od 74 dni! Wygląda na to, że wtopiłam ponad 400 zł. Na tą chwilę mogę tylko czekać aż przyjdzie i nie odebrać. Tyle, że kurierzy czasem zostawiają paczki pod drzwiami jak są opłacone. Mam nadzieję, że dostane wcześniej powiadomienie. Czy ktoś miała już do czynienia z Yun Express? Nigdy nie spotkałam się z takim przewoźnikiem.

    Odpowiedz
    • 18 stycznia 2023 o 23:18
      Permalink

      Witam, udalo sie Pani odzyskac pieniądze? Ja złożyłam zamówienie 2 listopada 2022 i do tej pory nie dostałam przesylki

      Odpowiedz
  • 18 listopada 2022 o 12:40
    Permalink

    mnie też oszukano. Za kurteczkę zapłaciła 17 września tego roku i do tej pory jej nie otrzymałam. Na moje e maile nikt nie jest uprzejmy odpowiedzieć.. Nie wiem czy moja zamówiona kurtka w ogóle dotrze. Mam coraz większe wątpliwości….. Nie polecam sklepu..

    Odpowiedz
  • 23 listopada 2022 o 10:55
    Permalink

    Niestety nie przeczytałam wcześniej opinii o tym sklepie. Czekam już 44 dni na przesyłkę, która rzekomo już dawno została wysłana. Sklep deklarował dostawę do 35 dni. Muszę podjąć kroki windykacyjne. Ostrzegam wszystkich przed zakupami u takich oszustów.

    Odpowiedz
  • 26 listopada 2022 o 17:06
    Permalink

    Ja już czekam od 8 sierpnia jest w tej chwili koniec listopada. Wtopiłyśmy trzy koleżanki przeszło 500 złotych. Raczej liczymy się z tym, że przesyłka zaginęła albo przyjdą szmaty. Stara a głupia..Przestrzegam wszystkich, już nigdy więcej się nie dam tak nabrać

    Odpowiedz
  • 7 grudnia 2022 o 15:58
    Permalink

    Kendallme oszuści od 10.10 brak przesyłki .Piszą żeby cierpliwie czekać ,skandal .Sprawdzając przesyłkę termin z każdym dniem się wydłuża ,chyba w przeciwnym kierunku te paczki płyną ,Dobrze że nie pokusiło mnie kilku rzeczy kupić .Sprawa zostanie skierowana do sądu

    Odpowiedz
  • 13 grudnia 2022 o 21:24
    Permalink

    Dnia 12.09.2022 roku zamówiłam i opłaciłam za płaszcz .Miałam otrzymać w przeciągu 10-35
    dni od dnia zapłaty. Ilość wysłanych maili oraz otrzymanych w tej sprawie odpowiedzi wynosi 25 szt.
    Po jakimś czasie zorientowałam się , że zostałam oszukana i po 3 miesiącach zażądałam zwrotu gotówki. Zażądali ode mnie numeru konta bankowego. Odpisałam, że numer konta widnieje przy mojej wpłacie. Otrzymałam powtórnie odpowiedz, że muszę przesłać nr. konta inaczej nie zwrócą. I na tym stanęło.

    Odpowiedz
  • 19 grudnia 2022 o 05:52
    Permalink

    Ja towar zamówiłam w kwietniu w maju miałam komunie to sobie myślałam, że na spokojnie dojdzie zamówiłam ze sporym zapasem czekałam cierpliwie do 35 dni potem zaczęłam pisać maile w odpowiedzi dostawałam że towar został wysłany prosimy śledzić przesyłkę i o cierpliwe czekanie. Śledziłam przesyłke ale tam widać było jakby gdzieś utknęła nic się nie działo. Kolejny email do nich co dzieje się z moją przesylką? Odpowiedź że została zwrócona kolejny mój email jak to zwrócona przecież nawet do mnie nie dotarła. Odp. Prosimy o cierpliwe oczekiwanie. Myślę sobię jak tu być człowieku cierpliwym skoro to twoje zamówienie a już tyle czekasz…no to czekałam kolejny miesiąc i kolejny i kolejny towar przyszedł ale w sierpniu. Ale co z tego jak było już po fakcie i w dodatku okazał się za mały, ale już nie odsyłałam bo zwrotu bym się nie doczekała.

    Odpowiedz
  • 29 grudnia 2022 o 09:07
    Permalink

    Zamówiłam 26 października sukienkę której do tej pory nie otrzymałam..na e-maile już nawet nie otrzymuje odpowiedzi.. szkoda że wcześniej nie poczytałam opinii na temat tego sklepu .. porażka!!

    Odpowiedz
  • 9 stycznia 2023 o 06:59
    Permalink

    Kupiłam pięknie wyglądająca na zdjęciu bluzkę w sklepie Sandbella. Czekałam na nią prawie 2 miesiące, ale doszła do mnie w końcu. Niestety zdjęcie i to co otrzymałam to dwie zupełnie inne rzeczy. Nawet do podłogi by się nie nadawała bo była ze sztucznego i śliskiego materiału a miała być dzianina…
    Jednym słowem sklepu nie polecam.

    Odpowiedz
  • 15 stycznia 2023 o 14:31
    Permalink

    zamówiłem w sklepie Kendallme spodnie za 200 zl mija 60 dzień do wysłania do mnie przesyłki i nic … sklep ma to w dupie to oszuści nie kupujcie tam !!

    Odpowiedz
  • 17 stycznia 2023 o 11:12
    Permalink

    Podobnie jak inni także zostałem oszukany przez tą pseudo firmę. Korzysta ona z natarczywych reklam, przedstawia szeroki wachlarz towarów, jak widać łapią sporo klientów. Tez żałuję, że oparłem się jedynie na opiniach bezpośrednio ze strony Kendallme, nie zapaliła się czerwona lampka że każda z opinii jest aż tak pozytywna. Dopiero po zapłaceniu dowiedziałem się, ze towar wysłany będzie z Chin – nigdy wiedząc to bym się nie zdecydował. Po upływie 35 dni skierowałem email że rezygnuję i żądam zwrotu pieniędzy – oczywiście bezskuteczny. Nadal mam czekać juz 42 dni. Wszystkich zainteresowanych podjęciem wspólnych działań aby ukrócić ten proceder proszę o kontakt na adres apmad @wp.pl

    Odpowiedz
  • 26 stycznia 2023 o 19:01
    Permalink

    Tragedia. Widzę, że niektórzy czekają długo. Ja 35 dni. Zawsze proszą o cierpliwość. Chyba już jej nie mam. Zamówienie za 4 stówki. Ciekawe dlaczego ten sklep jeszcze istnieje? Ciekawe też czy można odzyskać kasę?

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.