Rozrywka

Kendallme opinie o sklepie

Ostatnia aktualizacja 13 lipca 2023 przez Redakcja

Czy trafiłaś kiedyś na podejrzany sklep a pomimo tego zrobiłaś w nim zakupy? Zapewne tak, prawdopodobnie większość ludzi padłą przynajmniej raz ofiarą oszustwa. Niestety internet stwarza duże pole do popisu dla nie do końca uczciwych sklepów internetowych. W tym artykule chcemy prześwietlić działalność sklepu Kendallme, sprawdzimy jakie ma opinie i wyrazimy naszą opinie na jego temat. Zachęcamy również do dzielenia się własnymi opiniami na temat sklepu Kendallme, a my przechodzimy do części właściwej artykułu.

Kendallme odzież w dobrych cenach?

Żeby móc stwierdzić czy praktyki danego sklepu są zgodne z prawem czy jednak nie bardzo, musimy zagłębić się w temat. Zacznijmy więc od sprawdzenia co to za sklep Kendallme. Już na pierwszy rzut oka widzimy do kogo kierowana jest oferta. Kendallme to sklep z odzieżą damską, w którego ofercie znajdziemy:

  • Sukienki
  • Bluzki
  • Swetry
  • Bluzy
  • Marynarki
  • Dresy
  • Spodnie
  • Wiele więcej

Sam wygląd graficzny strony Kendallme jest bardzo przyjemny, utrzymany w nowoczesnym stylu i nic nie daje nam podstaw do sądzenia, że coś może być nie tak. Na stronie głównej nie znajdziemy prezentacji konkretnych produktów.

Czy to zabieg celowy? Gdy przejdziemy do interesującej nas kategorii zobaczymy profesjonalne zdjęcia odzieży, która wygląda na zdecydowanie droższą niż to co widzimy. Już sam ten fakt powinien zapalić w naszej głowie lampkę ostrzegawczą.

Dobrze, ale przecież cena nie oznacza od razu, że coś tu jest nie tak, trzeba przyjrzeć się ofercie Kendallme dokładniej.

Jak zapewne spostrzeżesz, na stronie znajduje się licznik zakupów, w którym wszystkie produkty mają bardzo zbliżone wyniki. Taka sytuacja jest możliwa, ale bardzo mało prawdopodobna.

Czytaj również  Co można oddać do lombardu?

Trzecią już niezmiernie ważną rzeczą, która rzuca się w oczy jest licznik opinii. Tu już pojawia się poważny problem, gdyż po pierwsze opinie nie są zgodne z tym co można znaleźć na niezależnych portalach, po drugie ogromna ich część dodawana jest praktycznie w jednym miesiącu, po trzecie ze świecą szukać opinii poniżej 4.8 i jako ostatni punkt dodajmy samą jakość tych opinii.

Praktycznie 95% opinii jest jedno zdaniowych, a nawet bardziej kilku wyrazowych. Dodatkowo jak już wczytamy się w te opinie to zobaczymy, że nie zostały do końca napisane po polsku.

Kolejny aspekt rzucający się w opiniach to imiona osób dodających, z całym szacunkiem dla Jagn, ale nie jest to zbyt popularne imię, a w opiniach sklepu Kendallme pojawia się bardzo często.

Wszystkie powyższe czynniki mogły być dla Ciebie nieoczywiste, ale brak opisu produktu? Nawet Coca-Cola, Nike czy dowolna inna marka, którą doskonale znasz ma opisy swoich produktów, a Kendallme takich nie dodał. Jakim prawem możesz domagać się zwrotu produktu z uwagi na jego „niezgodność z opisem” skoro takiego nie ma? Wiesz, dlaczego takiego opisu nie ma?

Kendallme sklep ze złą opinią

Odpowiedź na pytanie zadane w ostatnim zdaniu pozwoli nam wykazać, że robienie zakupów na Kendallme nie koniecznie jest najlepszym pomysłem. Na stronie Kendallme nad stopką serwisu dostajemy zapewnienie o najwyższej jakości zakupów online. Do tego dochodzi wiele marketingowych treści opartych na tym, że sklep oferuje modne ubrania w niskich cenach.

Jest tam również zapis o tym, że zachęcają nas do śledzenia Kendallme w mediach społecznościowych są nawet odnośniki do Facebooka, Instagrama i Pinteresta, problem w tym, że nie działają.

Jednak dla chcącego nic trudnego, na FB faktycznie znajduje się strona Kendallme, tylko jak na sklep, który sprzedaje tyle ubrań, ma bardzo mało interakcji, a jak na sklep chwalący się tyloma „prawdziwymi opiniami” w komentarzach jest bardzo dużo negatywnych opinii.

Czytaj również  Jaśmin w doniczce gdzie kupić

Dochodzimy do całej prawdy o Kendallme, właścicielem omawianego sklepu jest AUSTIN TECH LIMITED i nie ma w tym nic dziwnego, w końcu kapitał zagraniczny nie oznacza nic złego.

Problem w tym, że AUSTIN TECH LIMITED jest właścicielem również innych sklepów np. Sandbella czy Cikelly, które również chwalą się taką samą liczbą klientów, mają takie same strony, takie same produkty, takie same opinie itd.

Kendallme sprzedaje towar z Aliexpress

Gdy już mamy zebrane te informację, warto wspomnieć, że produkty oferowane przez Kendallme dostępne są na Aliexpress czyli chińskim sklepie oferującym produkty słabej jakości.

Kendallme oferta z chin Kendallme opinia o ofercie

Podobna sytuacja ma w przypadku sklepu Coloryee, dlatego na wstępie wspomnieliśmy o zdjęciach, które sugerują wartościowy produkt. Bez problemu w interencie znajdziesz zdjęcia produktów otrzymywanych przez klientki. Nie mają one wiele wspólnego z tym co na zdjęciach.

Kendallme opinie

Nie jesteśmy od oceniania czy coś jest oszustwem czy nie, możemy jedynie wskazywać elementy, które naszym zdaniem nie są w pełni uczciwe, a jak widać mamy sporo wątpliwości odnośnie opinii na sklepie, liczby sprzedanych produktów czy jakości sprzedawanych rzeczy. Nie dziwią nas równie opinie na temat Kendallme, które w większości są bardzo negatywne. Podstawowe zarzuty w opiniach to:

  • Nieakceptowalna jakość produktów
  • Zwrot towarów na własny koszt do Chin
  • Bardzo niski poziom obsługi w momencie anulowania zamówienia

To tylko część z licznych wad Kendallme, na szczęście negatywnych opinii o tym sklepie będzie coraz, mniej, ale nie dla tego, że poprawił swoją ofertę, ale dlatego, że sklep ucieka z Polski.

Kendallme – Sklep wycofuje się z Polski

kendallme komunikat o zawieszeniu dzialalnosci

Śpieszymy do was z ważną aktualizacją, wygląda na to, że sklep dostał tyle negatywnych opinii i wezwań do zwrotu pieniędzy, że postanowił opuścić nasz kraj. Pomimo iż można dodawać produkty do koszyka, sprzedaż jest wstrzymana.

Czytaj również  Pierwsza strona zeszytu do Muzyki - Jak ozdobić?

kendallme ucieka z polski

Coś nam mówi, że problemem nie jest sytuacja logistyczna a nawarstwienie negatywnych opinii i możliwych pozwów. Znikają również inne sklepy należące do firmy AUSTIN TECH LIMITED, szkoda że tak późno.

Mamy nadzieję, że tym artykułem uchroniliśmy Cię przed niewłaściwym zakupem. Jeżeli jednak jesteś osobą, która już korzystała z tego sklepu to zachęcamy do pozostawienia opinii na temat Kendallme.

226 komentarzy do “Kendallme opinie o sklepie

  • Bardxzo dziekuje za tak dobra i fachowa informacje juz raz kupiłam bubel i sklep zniknał. Tez w pierwszym momecie klikałam do koszyka az zapaliło sie czerwone swiatł ze nie ma zadnego składu, w opisie i ups przeczytałam ta infor .Bardzo dziekuje ,pozdrawiam serdecznie .asica

    Odpowiedz
    • Bluzeczka zamówiona ,opłacona , tylko czekać aż dojdzie. Czekam miesiąc , czekam dwa, czekam trzy miesiące, cisza. No niby na śledzeniu przesyłki idzie( chyba dookoła globu) pisze do biura obsługi. ,,Zapewne utknęła na celnym, proszę cierpliwie czekać,, mijają kolejne dni. Jak nie było tak nie ma. Pisze kolejnego maila, że proszę o zwrot gotówki, gdyby się zdarzyło że bluzka dotrze nie odbiorę od kuriera. Dnia następnego dostaje info że bluzeczka wróciła spowrotem lecz jest w takim stanie że nie mogą jej wysłać ponownie, a na stanie nie mają takiej żeby wysłać taką samą,dostaje jakiś kod rabatowy i mogę zamówić coś na poczet tej już zamówionej. Więc wysylam dokładnie linka tej samej(oczywiście na stronie dostępna w dużej ilości) kolejny dzień super wiadomość, wyślą mi właśnie tą, nawet nr.przesylki już otrzymałam. Więc czekam, mija 2 tygodnie, cisza. Pisze więc gdzie moja przesyłka? Czekam na odpowiedź. A tu co? Interia informuje że moja wiadomość nie dotarła , że najprawdopodobniej mój e-mail został zablokowany. Ani bluzeczki ani pieniędzy, taka to właśnie historia. Ostrzegam

      Odpowiedz
      • Ja towar zamówiłam 25 kwietnia 2022 dzisiaj mamy 21 czerwiec i nic każą mi się uzbroić w cierpliwość a o zwrocie pieniędzy nie ma mowy zdaje się że dałam się nabrać przykro mi że takie rzeczy się zdarzają ale ostrzegam że to ściema

        Odpowiedz
        • Ja czekam od początku lipca. Początkowo cierpliwie,potem moja cierpliwość zaczęła się kończyć,piszę do nich co kilka dni i ciągle dostaje tę samą odpowiedź,że przesyłka została wysłana,że problemy na trasie,że utknęła na całe itp. domagam się zwrotu pieniędzy to otrzymuje odpowiedź że jest możliwy dopiero kiedy przesyłka nie zostanie przeze mnie odebrana, wtedy w ciągu kilku dni odeślą pieniądze ….tylko że ja już wątpię że ten kurier kiedykolwiek dotrze. Masakra. Omijać szerokim łukiem firmę Kendallme

          Odpowiedz
          • omijać ich, to oszuści są. Czekam na dostawę od grudnia 2022 a jest już kwiecień 2023.Cały czas ściemniają, że utknęła na cle, potem, że przewoźnik. A najlepsza odpowiedz gdy zażądałam zwrotu pieniędzy, że zwrócą jak nie odbiorę towaru – no ale przecież nie mogę nie odebrać bo nie ma przesyłki…
            A teraz nagle zmienili śpiewkę, że złożyli reklamację w firmie kurierskiej i musimy czekać 90 dni. Oszustwo i tyle!

          • Zamówiłam w kwietniu przesyłka po dziś dzień nie dotarła a jest 21 czerwca . Piszą wiadomość w sprawie przesyłki Kendallme cały czas prosi o cierpliwość. Paczka raczej już nie dojdzie a pieniądze przepadną. Nie polecam nikomu!!

        • Witam zamówiłem w tym sklepie towar za 519.94 dwie bluzki i 3 sukienki 28 lipca tak jak w komentarzach czeka się 3 miesiące. Ale niestety doszła tylko jedna sukienka .dzisiaj napisałem o zwrot reszty pieniędzy. Poczekam jeśli nie będzie zwrotu zgłaszam na policję Z poważaniem.

          Odpowiedz
          • Witam,
            czy zgłosił Pan już sprawę na policję? Ja również chcę to zrobić. Na początku października zamówiłam towar na 400, zł i do dzisiaj go nie otrzymałam. Na pytania mailowe dostawałam odpowiedzi o czasie oczekiwania do 35 dni . Czas minął. Oszuści musza w końcu ponieść jakąś karę . I niech to będzie dla innych przestrogą.

          • Witam, jestem w podobnej sytuacji, moze pozew zbiorowy?

          • Witam . Chciałam wiedzieć jak skończyła się sprawa z zamówieniem osobiście zamówiłam i dalej nie mam towaru .

          • Witam,u mnie podobna sytuacja towar zamówiony 30 kwietnia do dzisiejszego dnia przesyłka nie dotarła jest już 20 dni po terminie kontakt tylko emailowy z jakimś botem który ciągle wysyła wiadomości tej samej treści z prosbą o cierpliwość banda oszustów potwierdzam.

          • Witam.
            Firma nie żetelna. Zamówiłam towar koniec stycznia 2023 do dzisiaj nie otrzymałam swojego zamówienia. Na pisemne zgłoszenie braku dostarczenia przesyłki , otrzymuję wymijające odpowiedzi. Nie kupujcie w tej firmie. Strata pieniędzy.

        • Dołączam do powyzszych opinii.. Brak informacji. Stale maile o tej samej treści. Paczka nie dotarła 41 dni od zamówienia.. proszę tam nie zamawiać!

          Odpowiedz
          • Witam, ja rownież zostałem oszukany. Zamówiona paczka w grudniu nie dotarła do tej pory. Zapytanie dotyczące zamowinego towaru za pośrednictwem e-maila kończy się tą samą śpiewką: paczka w drodzę prosimy i cierpliwość.
            Również jestem za pozwem zbiorowym, chętnie się dołacze.

          • Witam państwa serdecznie wszystkich którzy zakupili towar na tej stronie czuję się naprawdę oszukana już nie chcę czekać bo moja cierpliwość się wyczerpała ile można, towar był zakupiony 30 stycznia tego roku opłacony z góry już jest czerwiec,ani paczki ani zwrotu pieniędzy bardzo ładny dres damski welurowy butelkowa zieleń zapłaciłam nie chcę używać brzydkich słów bo nie wypada i to i tak nic nie da napisałam do nich wiadomość wszystko mam zapisane skopiowane i zarejestrowane nr przesyłki itp i td jest powiem tylko jest mi bardzo przykro i czuję się bardzo ale to bardzo oszukana kochani uważajcie proszę nie zakupujcie na tej stronie bo szukałam nr telefonu to nawet numeru telefonu nie ma do nich jednym słowem mam nauczkę będę oszczegac wszystkich pokolei bo ani paczki Ani zwrotu pieniędzy pozdrawiam serdecznie wyrazy współczucia dla wszystkich którzy stracili pieniądze

          • Ja czekam na zamówiony towar od 13 stycznia wtedy został opłacony dziś jest 16 czerwca ani towaru ani gotówki ciągle piszą że paczka zaginęła i trzeba czekać na reklamację od firmy kurierskiej .Porażka .Myślę że pozew zbiorowy byłby dobry tylko gdzie szukać tych złodziei

        • Witam w klubie. Zamówiłam i zapłaciłam 25 .10.2022 i nie dostałam przesyłki, dałam im 14 dni na zwrot pieniędzy,po 10 stycznia zgłaszam sprawę jako wyłudzenie pieniędzy na Policję

          Odpowiedz
          • Witam tak jak wyżej inni piszą tak samo zamówiłam żakiet miała paczka dotrzeć do 35 dni pisze przy śledzeniu paczki że miała być 7 kwietnia nic nie otrzymałam tak samo nikt nie odp na wiadomości po za jedną iż realizują od 30-35 dni na tym zakończyła się nasza konwersacja. Jak paczki nie było tak nie ma do dnia dzisiejszego….. Nie polecam!

        • Zamòwiłam, opłaciłam beżowy komplet. Na zdjęciu fajny. Jak już dotarł w moje ręce po trzech miesiącach to nadaję się tylko po domu.
          Nie polecam tej firmy. Lepiej odłożyć na coś fajniejszego.

          Odpowiedz
        • Hej. Mam dokładnie podobne wrażenie, że jedynie pozew zbiorowy coś w tej sprawie mógłby zdziałać. Oszuści i banda naciągaczy. A przy zakupie wszystko wyglądało, że jest OK. Pozdrawiam, Arek
          PS. ja już zgłosiłem na policje całą sprawę

          Odpowiedz
      • Zamówiłam towar w listopadzie 2022 r. 10 listopada 2022 podobno wyslano. Dzisiaj 10 styczeń 2023r. a paczki nie ma! Więc o co chodzi? A miało być 30 dni a juz 3 miesiac leci.

        Odpowiedz
      • Ja Miałam to samo zamówiłam 2 sukienki co tydzień słyszałam proszę o cierpliwość w końcu nie wytrzymałam i po 5 mc postraszyła sądem i inspekcja po mc oddali kase

        Odpowiedz
        • Przesyłka idzie już 4 miesiąc i ani towaru ani zwrotu pieniędzy banda złodziei nigdy nic tu nie kupujcie oszuści

          Odpowiedz
        • Zamówiłam kurtkę 25 listopada 2022 r. i do teraz nie dotarła – 18 kwietnia 2023 r. Ostatnio napisali że mogę złożyć reklamacje do firmy kurierskiej a czas oczekiwania na rozpatrzenie reklamacji wynosi 90 dni ! Kpina i oszustwo.

          Odpowiedz
          • Tak to prawda ja też tak mam tylko że dłużej czekam ale nie odpuszczę chyba skieruje sprawę do sądu i tyle bo innego wyjścia nie ma

      • Wielka szkoda że dopiero teraz czytam opinie, zrobiłam zamówienie jak się okazało u złodzieji. Trudno za głupotę się płaci w moim przypadku 230 zł. Pozdrawiam

        Odpowiedz
      • dzień dobry
        że też nie trafiłam tutaj wcześniej 🙁 ..towar opłaciłam 9.12…i ta sama historia ..mam czekać cierpliwie – ze skład celny i inne bajki ….
        Czy ktoś zgłaszał ten sklep/ platformę na policji ? sadząc po opiniach takich naciągniętych osób jest bardzo dużo a oni nadal działają!!!!

        Odpowiedz
        • Witam
          Ja zamówiłam sukienkę za 100 zł dnia 14.11.2022r. a jest 27.09.2023r. i nadal nie dotarła. Oczywiście też tak jak Państwo otrzymałam e-mail o rozpatrzeniu reklamacji w terminie 90 dni przez firmę kurierską. Na e-maile też już nie odpisują.Dzisiaj wyślę ostatniego z żądaniem zwrotu pieniędzy i też postraszę o wyłudzaniu pieniędzy. Niestety już nie bardzo wierzę,że zwrócą pieniądze.Smutne,że ludzie potrafią tak oszukiwać. Następnym razem będę bardziej sprawdzać sklep,z którego zamawiam.

          Odpowiedz
        • Proszę mi wierzyć ale nie otrzma pani paczki ja czekam pół roku i ani paczki ani zwrotu pieniędzy

          Odpowiedz
        • Czekam już 6miesięcy i jeszcze nie otrzymałam, mam czekać cierpliwie taką dostałam odpowiedź od Kandallme pozdrawiam oczekujących

          Odpowiedz
      • Dokładnie, miałam tak samo. Sklep w odpowiedzi na Email odpowiada że przewoźnik zawinił. Rozpatrzenie reklamacji to 90 dni. Oszustwo? myślę że tak.

        Odpowiedz
    • Ja również nie polecam z tej firmy zamawiać! Zamówiłam spódniczek 14marca 2022 roku jest już 14 lipca i ani pomiędzy ani spódniczki!! Muszę chyba zgłosić dalej tą sprawą bo zostałam oszukana!!!

      Odpowiedz
        • Zamówienie złożyłam pod koniec listopada 2022, po fakcie zorientowałam się, że to z Chin.
          Muszę pogodzić się z faktem,że dałam się oszukać !

          Odpowiedz
          • Kendallme to oszuści zamówiłam buty 18 września 2022 towar miał dotrzeć od 10 dni roboczych do 35 poprosiłam o zwrot gotówki wcześnie oraz 6 12 2022 roku dalej proszono o cierpliwość,to skandal mamy 5 01 2023 roku i nadal nie otrzymałam przelewu,to oszuści!!!!!

          • zamówiłam buty, 18 pazdziernika które w przeciągu 35 dni roboczych miały być dostarczone, oczywiście nie otrzymałam przesyłki. Od tamtej pory codziennie wysyłałam emaile, otrzymałam jakies rabaty na kolejne zamówienie. I codziennie mydlenie oczu, że nie mogę zrezygnować z zamówienia bo przesyłka jest w drodze 🤯, gdzie w ich regułamnie jest zawarta info, że mogę żądać zwrotu pieniedzy. Osoba z którą korespondowałam, napisała że nie mogą zwrócić pieniedzy, bo jak w końcu przyjdzie paczka i ją przyjmne to oni będą stratni. 🤬🤯W końcu napisałam że pójdę i złożę zawiadomienie o oszustwie. I tak w styczniu otrzymałam zwrot pieniedzy. Oszuści i krętacze omijać taki sklep zdaleka

          • Ja też zostałam oszukana czekam już pół roku zgłaszam sprawę na policję oszuści

      • Również zostałam oszukana nie polecam zamówiłam dres 31.7 opłata 8.8 dziś jest 25.9 dresu brak karzą czekać bo mieli problemy na granicy jesień jest zaraz będzie zima a dresu brak pieniędzy też zwrócą jak nie odebiore przesyłki w numerze listu wysłany 10.8 to gdzie paczka 130zl poszło się walić jutro zgłaszam sprawę na policję moją cierpliwość wygasła wobec nich

        Odpowiedz
    • Czekam na bluzkę 25 dni. Każą dalej czekać , ale patrząc na opinię innych, to mogę się już pożegnać z pieniędzmi. Czytałam przy zakupie opinie i były bardzo pochlebne. Skąd się wzięły?

      Odpowiedz
      • Witam 8 września 2022 rok zamówiłam 3 kurtki w Kendallme czekam 2 miesiące i nic pisze odpisują ze przesyłka została wysłana proszę cierpliwie czekać wie pisze o zwrot pieniędzy 1 grudnia otrzymałam pieniądze co do grosza stał się wielki cud 🙏🙏🙏

        Odpowiedz
      • Ja miałam trochę więcej szczęścia bo dwie zamówione bluzki dotarły na jedną czekalsm 2 m-ce , na drugą dłużej ale jestem zadowolona bo wszystko ok. Ale gdy zamówiłam sukienkę zaczęły się „schody. Najpierw długo czekałam, potem pisałam e-maile /kilka/ bo sukienki nie było. Wreszcie odpisali, że takiej juz brak ale zamiast zwrotu pieniędzy prosili wybrać z oferty jakas o zbliżonej cenie. Przyszedł totalny chłam sztuczny materiał jak guma albo lsteks a to była sukienka na lato! PORAŻKA! PROSZĘ UWAŻAĆ NA TEN SKLRP!

        Odpowiedz
    • Witam. Artykuł przeczytałam po zakupie w Kendall. Oczywiście ani towary ani kontaktu, a pieniądze zapłacone.
      Szkoda, że nie sprawdziłam wcześniej. Ostrzegam przed oszustwem.

      Odpowiedz
    • Nie polecam. Oszuści zamówiłam przesyłkę we wrześniu i do tej pory nie mam ani przesyłki ani zwrotu pieniędzy. Ciągle się tłumacza kontrola celną. Nie kupujcie nie zamawiajcie bo to jest po prostu wyłudzanie pieniędzy i tyle inaczej tego nie można nazwać 😡😡😡

      Odpowiedz
    • Nie polecam
      Zamówiony towar szedł 3 miesiące
      A jak chciałam go zwrócić okazało się że muszę wysłać towar do Chin koszt 59 zł
      A sukienka która zamówiłam kosztowała 71,99 +28 wysyłka . Więc nie opłaca mi się zwracać

      Odpowiedz
      • Czekam na zakup od listopada, jeżeli nie dostanę towaru, lub zwrotu pieniędzy, sprawę oddaję dalej. Myślę, że możemy połączyć siły i sprawę doprowadzić do tego, żeby wyeliminować oszustwo.

        Odpowiedz
      • Beznadzieja, ja też czekam na bluzkę, którą zamówiłam przed świętami Bożego Narodzenia. Do tej pory nie dostałam. Każą czekać, więc ta sama śpiewka, jak u większości osób, które dały się wkręcić. Nie polecam.

        Odpowiedz
        • witam.Rowniez zostalam oszukana >Co zrobic aby ich zablokowac abynie nabierali nastepnych osob.

          Odpowiedz
      • witam.Czy Pani monitowala w sprawie dlugiego terminu i gdzie.Rowniez nie otrzymalam i nie wiem co dalej zrobic.Pierwszy raz firma internetowa chyba mnie oszukala .Osoby ktore dokonaly wplaty za towar wielu nie otrzymalo go i ani zwrotu pieniedzy .Pozdrawiam Olga

        Odpowiedz
    • Kupiłam sukienkę ślubną na stronie Kendellme , bardzo na nią liczyłam. Zrobiłam błąd i nie sprawdziłam opinii, ale byłam podekscytowana ślubem . Sukienka przyszła po 2 miesiącach i nie przysłali mi takiej sukienki jaka była na zdjęciach przysłali podobną do tej którą zamówiłam….tzn zgadza się tylko wyszycie na sukni po za tym to 2 różne sukienki materiał kiepskiej jakości drapiący źle skrojony w łokciach uwiera. Na zdjęciu suknie jest okazała z ogonem a ja dostałam bardzo prostą i w dodatku cała prześwituje od góry do dołu….no wątpię by któraś panna młoda chciała świecić tyłkiem albo wydawać dodatkowe pieniądze by uratować niewypał zakupowy. Jestem rozczarowana i jest mi przykro. Ludzie tylko na kasę lecą i mają w dupie że w takich chwilach rujnują komuś radość z tak ważnego dnia jakim jest ślub czy inna uroczystość rodzinna. Skandal, wstyd i życze by właściciel poszedł siedzieć za oszustwa

      Odpowiedz
    • Oszuści zamówiłam kurtkę 3 miesiące temu ani kurtki ani pieniędzy.Przestroga nie kupujcie! Ja straciłam 150zl ale sprawa zgłoszona z dwoma innymi Paniami oszukanymi

      Odpowiedz
      • Witam gdzie Panie zglaszaly oszustwo bo rowniez zoostalam oszukana.Prosze o odpowiedz

        Odpowiedz
    • Ja tak samo czekam od grudnia na dres zostało zaplacone i cisza nie ma dresu nie ma pieniędzy ani żadnego kontaktu

      Odpowiedz
    • Witam ja się nabrałam 🤦‍♀️zamówiłam kombinezon za 80zl i tyle z tego zamówienia. Od połowy października czekam i nic na meile odpisują proszą czekać przesyłka w drodze… Trzymajcie się z daleka od tego sklepu…!!!!

      Odpowiedz
    • Ja podobnie jak większość kupujących nie otrzymałem 2 przesyłek które zamówiłem początkiem stycznia 2023r. Dzisiaj jest już 3 marzec i przesyłek nie otrzymałem. Zapłaciłem 960 zł. Dziwię się, że Google nie blokuje takich oszustów. Przeglądając strony Google nadal podpiwiadają mi się strony Keendalme który oszukał mnie i wiele innych ludzi.
      Na pewno nie polecam tego sklepu. Z biurem obsługi szkoda się kontaktować.

      Odpowiedz
      • rowniez zostalam oszukana.Nie wiem kto moze nam doradzic aby ukrocic caly proceder dzalalnosci tych oszustow

        Odpowiedz
    • Problem jest taki ,że większość z Was -oszukanych odpuszcza ! To utwierdza oszustów ,że to łatwe pieniądze i teraz Tym właśnie zajmuje się Kendallme- oszukiwaniem i wyłudzaniem pieniędzy. Każda kwota którą wpłacacie i nie otrzymujecie towaru ani zwrotu gotówki jest przestępstwem w oparciu o art 286&1K.K Należy wysyłać Wezwania do zapłaty za niewywiązanie się z umowy kupna-sprzedaży,złożyć zawiadomienie na Policję, nie cofać się w walce o swoje i mieć kopie korespondencji do nich. Ostrzegać!

      Odpowiedz
    • Zamówiłam w tym sklepie kurtkę, która na zdjęciu wyglądała naprawdę świetnie.Czekałam na nią ponad 40 dni.Oczywiście dostałam, ale nie tę kurteczkę, która tak pięknie wyglądała na zdjęciu, lecz szmatę, która nawet nie nadaje się do mycia podłogi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Przestrzegam przed tym sklepem, jeśli nie chcesz dostać zawału serca, wycofaj się jak najszybciej..Kolejni naciągacze, kombinatorzy, banda złodziei.

      Odpowiedz
      • Ja czekałam 56 dni nie wyrobili się
        W ciągu 35 dni kiedy paczka w końcu doszła nie odebrałam teraz czekam na zwrot pieniążków ciekawe jak długo zobaczymy

        Odpowiedz
        • proszę mi powiedzieć jak nie odbiorę to mi zwrócą pieniądze??? Zamówiłam buty, w info o przesyłce pisze że paczka waży 0,01 kg więc chyba nie będą to buty

          Odpowiedz
        • Ja czekam już ponad 40 dni na towar.W odpowiedzi na maila dostałam info by uzbroić się w cierpliwość.Jeski nie otrzymam towaru albo zwrotu pieniędzy ( na szczęście niewielka kwota) To wysmaruje wszędzie gdzie się da taką opinię o nich,że długo popamietaj.Na pewno im nie daruje.

          Odpowiedz
          • Myśle że też wtopilam pieniądze w błoto,czekam i piszą tylko proszę o cierpliwość !
            Jak można odzyskać pieniądze?

          • tez uwazam, ze to oszukancza firma, czekam 2 miesiace na 2 pary sandalow, pancia twierdzi, ze paczka zostala wyslana.Tylko jak sie lato skonczylo mam w dupie ich wysylke.Ale umiem im zrobic na zlosc i zrobie.Ani pieniedzy ani butow.

          • Ostrzegam, zamówienia nie docierają pod wskazany adres. Oszuści,ani towaru,ani pieniędzy

          • Ja otrzymałam zwrot pieniędzy za trzy kurtki po 3 miesiącach od zamówienia

          • jak Pani to zrobila ze przyslano pieniazki.Prosze o porade.Olga

    • Ja zamówìłam sporo rzeczy. Po dwoch miesiącach przyszla polowa zamowienia. Chcialam anulować wcześniej ale podobno to niemożliwe. Wyrobili się w 35 dniach roboczych. Rzeczy tragedia. Płaszcze, marynarki bez podszewki. Za nieprzesłane rzeczy nie otrzymalam jeszcze zwrotu. Nie bylo tez informacji że idzie tylko część zamówienia. Już wtedy powinni zwrócić srodki. Przesyłka do chin bardzo droga i idzie dwa miesiące nawet. Nie wiadomo czy w tym czasie sklep nie przestanie istnieć i …. Uważajcie

      Odpowiedz
      • Kurde ja 6 dni temu zamówiłam dres,ale na to wychodzi że będę pewnie oszukana tak jak wiele już osób ,szkoda że wcześniej nie weszłam na tą stronkę aby dowiedzieć się coś więcej na temat tego sklepu. Czemu wogole istnieje ta stronka,nikt nie składał oszustwa na policję? Bo mi wygląda to na oszustwo. Ten sklep powinien całkowicie zniknąć z neta!!!! Jeśli mi nie dojdzie ten dres sama pójdę i zgłoszę oszustwo. Ktoś musi za to wkoncu odpowiedzieć

        Odpowiedz
        • Ja też właśnie zamówiłam kombinezon na komunię. I teraz patrzę, że to z Chin idzie.. No i jakość już mnie przeraża

          Odpowiedz
          • To co dziś otrzymałam to jedno wielkie gówno a nie ubrania. Wydałam 500 zł na ubrania których nigdy nie założę bo wstyd. Dranie i naciągacze!!! Nie dość że 3 miesiące czekałam na paczke to przyszło coś czego nie można nazwać materiałem!! Jestem wściekła sama na siebie bo przekonały mnie do zakupu opinie na stronie sklepu i nie przyszło mi do głowy sprawdzić opinie gdzieś indziej. Uwaga nie kupować nic z tego sklepu! Nie polecam

          • Też dałam się nabrać kendallme. Przy próbie rezygnacji pisza ze mam zwrócić do Chin. Co w takiej sytuacji? Zwracaliscie towar? Czy walczycie jakoś z nimi?

        • Ja w sobotę zamówiłam z tej strony suknienke na ślub i teraz czytając opinie aż mi żołądek skręca że nie trafiłam tutaj znacznie wcześniej 🥲

          Odpowiedz
          • Dawno już powinni być ukarani.Jeszcze im nikt do dupska nakopał.Joanna

        • Nie warto. Czekam na zamówienie od września. Nie chcą Mi oddać pieniędzy kiedy chcę zrezygnować z zamówienia. To jakieś nieporozumienie. Oszuści.

          Odpowiedz
      • Witam serdecznie ja zamówiłam sweter 27 stycznia czekałam prawie 2 miesiące pisałam do nich wiadomości a oni cały czas pisali ze jest już w drodze i tak przez 2 miesiące w końcu kiedy doszła przesyłka zrezygnowałam z odbioru teraz czekam na zwrot pieniędzy. SZCZERZE nie polecam tej firmy najgorsza jaka kiedy kolwiek widziałam złożyłam pierwszy raz i ostatni zamówienie NIE POLECAM !!!!!!!!! MASAKRA PORAZKA

        Odpowiedz
      • Przestrzegam przed zakupami To chińskie szmaty z butelek pet! Z 3 zamówionych rzeczy przyszły 3 i nie chcą zwrócić pieniędzy. Potwierdzam to co piszą inne osoby wcześniej

        Odpowiedz
        • Mam dokladnie taka samą sytuację,niestety.Sukienka zamowiona 18.12.2022 do dzis nie otrzymałam towaru.Sprawę zgłosiłam do UOKIK…następnym krokiem będzie policja

          Odpowiedz
    • Muszę Cię pocieszyć, że ja czekałam na paczkę ponad 50 dni, ale dotarła. Niestety tylko część towaru była w miarę zadawalającej jakości, resztą z poliestru i dosyć bardzo buble!

      Odpowiedz
    • Dzisiaj zapłaciłam blikiem za zakupy czy mogę jakoś to cofnąć żeby anulować zamówienie.

      Odpowiedz
    • Ja też ostrzegam przed tą firmą czy sklepem są nie uczciwi , straciłam prawie 100 zł są bezczelni nie zamawiajcie bo nic nie otrzymacie tylko stracicie pieniądze tak jak ja niestety i nie mogę sobie darować że ze wszystkich firm akurat trafiłam na nich na złodziei bo jak to inaczej nazwać?nie polecam

      Odpowiedz
  • Produkty są tragicznej jakości i nie wyglądają jak na zdjęciu.
    Właśnie czekam na adres zwrotu do Chin…

    Odpowiedz
  • Najgorszy sklep z jakim miałam doczynienia nie polecam nikomu . Zanim towar trafi w wasze ręce jest juz nie modny .

    Odpowiedz
    • Najgorszy szajs jaki udało mi się kupić w życiu.Przysłame rzeczy są dramatycznie tragicznej jakości to szmaty nie nadające się do noszeniaKoszty odesłania towaru kosmicznie.
      Ostrzegam nie kupujcie w tym pseudo sklepie

      Odpowiedz
      • Witam serdecznie ja zamówiłam sweter 27 stycznia czekałam prawie 2 miesiące pisałam do nich wiadomości a oni cały czas pisali ze jest już w drodze i tak przez 2 miesiące w końcu kiedy doszła przesyłka zrezygnowałam z odbioru teraz czekam na zwrot pieniędzy. SZCZERZE nie polecam tej firmy najgorsza jaka kiedy kolwiek widziałam złożyłam pierwszy raz i ostatni zamówienie NIE POLECAM !!!!!!!!! MASAKRA PORAZKA

        Odpowiedz
    • Widzę, że nie jestem jedyna, która dała się naciągnąć. Również zamówiłam i nich kurtkę i czekam 35 dni roboczych i nadal nic. Kontakt słaby proszą o czekanie i nie wiem jak anulowanie zamówienie i odzyskać pieniądze ?

      Odpowiedz
      • Jesli nie wyrobią się z przesylką w 35 dni roboczych mozna odmowic przyjęcia. Anulować zamowienie. To najlepsza opcja. U mnie niestety po interwencji sie wyrobili i żałuję. Teraz zostalam ze szmatami bo inaczej tego nie można nazwać a zwrot kilkaset zlotych

        Odpowiedz
  • Dramat to mało powiedziane na ciuchy czekałam 50 dni. Ciuchy wyglądają jak szmaty, pierwszy i ostatni raz ?. Nie zamawiajcie.

    Odpowiedz
    • A jest szansa na odzyskanie pieniędzy? Ja czekam od 26 stycznia za sweterkiem. Jak się upominalam to prosili i cierpliwość, że już jest w drodze. Dzisiaj natomiast dostałam wiadomość, że przesyłka wróciła do nich uszkodzona i nie mają już tych sweterków, mam wybrać coś innego. Będę pisać o zwrot pieniędzy, ale czy zwrócą?

      Odpowiedz
  • Ja niestety dałam się zrobić jak dziecko, te pozytywne opinie zrobiły swoje. Czekałam na przesyłkę ponad 40 dni, jednej rzeczy brakowało, a pozostała to zupełnie odbiegające od zdjęć. Na wcześniejsze moje maile odpowiadano dosłownie po kilku minutach, tak jakby jakiś automat, a teraz jak poprosiłam o adres zwrotu brak odpowiedzi.
    Nie polecam zakupów w tym sklepie!

    Odpowiedz
    • Zamówiłam 2 bluzki zapłaciłam 190 zł. na zdjęciach piękne bluzki na modelkach, natomiast to co przyszło koszmar rozmiar XXL przy zamówieniu S noszone poplamione szmaty. Duży problem z odzyskaniem pieniędzy a właściwie nie otrzymałam pełnej kwoty. Przestrzegam!!!

      Odpowiedz
      • Szkoda ze tych wszystkich negatywnych opinii nie przeczytałam wcześniej za nim zamówiłam. Porażka,klęska,klapa. Ostrzegam wszystkich -omijać z daleka ?

        Odpowiedz
  • Witam . W pełni zgadzam się z poprzednimi opiniami . Dość że na towar czeka się prawie dwa miesiące to rzecz którą otrzymałam w niczym nie przypomina tej przedstawionej w ofercie sklepu . To co otrzymałam ani kolorem ani wyglądem nie przypominało towaru z oferty. Pomijając fakt że jakość i wykonanie nawet trudno komentować. Dawno już nie spotkałam się z takim oszustwem.
    Stanowczo ostrzegam nie dajcie się nabrać.

    Odpowiedz
  • Potwierdzam wszystkie fatalne opinie. Jedno, wielkie oszustwo. W lipcu 2021 zamówiłam towar na prawie 500 złotych. Przyszedł po prawie półtora miesiąca. Jakość katastrofalna. Szmaty, krój… Koszmar. Wszystkie pięć rzeczy zadeklarowałem do zwrotu. I tu zaskoczenie. Trzeba wysłać do Chin na własny koszt. Plus informacja, że paczka ekonomiczna 90 zł. Z powodu Covid paczki ekonomiczej na Chiny nie przyjęli. Wysyłka prawie 140 zł. Wiedziałam, że sama się wpędziłam w to bagno, ale strata duża, więc zaryzykowałam. Poinformowali, że reklamacja potrwa do trzech miesięcy. Wysyłałam regularnie pytania co z przesyłką bez żadnej nadziei, że temat się zamknie dla mnie pozytywnie. Automatyczne odpowiedzi, że w drodze, że w kontroli celnej, że już w drodze do producenta i bez żadnego podpisu w mailach.. Wzięłam na straty te pieniądze i….. dzisiaj informacja, że zwrot przelany. Rzeczywiście zobaczyłam pieniądze na koncie co do grosza, ale NIGDY w życiu nic tam nie kupujcie. Sądzę, że jest wiele osób, które zwrotu do Chin nie dokonają, a jakość towaru pozwala firmie dawać takie niskie ceny. Produkują za bezcen, więc nadal będą żerować na tych mniej upartych. Ja straciłam koszty wysyłki, ale do dzisiaj nie mogę pojąć, jak dałam się tak podejść. Przestrzegam !!!

    Odpowiedz
    • Do Hanna: Czy możesz tu publicznie podać adres do zwrotu przesyłek, do Chin? Nie zawsze dają adres, więc byłabym wdzięczna, lub jeszcze więcej osób! Pozdrawiam!

      Odpowiedz
  • Witam serdecznie, właśnie dzisiaj otrzymałam przesyłkę zamówionej sukienki ..tzn całkiem innej niż zamówiłam!!!po skontaktowaniu się poprzez maila otrzymałam wiadomość, że na własny koszt muszę wysłać przesyłkę ,cena wysyłki 59zł ,tylko nie rozumiem z jakiej racji mam ponosić koszty pomyłki ???Jeszcze dodam ,że materiał sukienki jest okropny, odbiegający temu ze zdjęć .Nie rozumiem że nikt tym problemem się nie zajmie? ,przecież to jest jawne oszustwo oszustwo!!!!nabijanie ludzi w butelkę!!nawet nie załączyli żadnego paragonu zakupu? co z oszustwem podatkowym w naszym kraju??co z ludżmi których nie stać, na takie tandetne szmaty??i są oszukiwani ?jestem zbulwersowana działaniem takiego sprzedawcy ..Może znajdzie się jakiś mądry dziennikarz i prześledzi działania tego pośrednika? sprzedawcy na naszym Polskim rynku??bo tylko żal oszukiwanych ludzi..Pierwszy raz dokonałam zakupu na takiej stronie,a nadmienię że jeszcze czekałam na towar ponad miesiac czasu

    Odpowiedz
    • Niestety te szmaty które dostałam nie miały nic wspólnego ze zdjęciami prezentowanych towarów, nie nadają się nawet na szmaty do podłogi. Nie polecam tego sprzedawcy.

      Odpowiedz
  • To są oszuści wysłali ma zamale cichy nie takie jak zamówiłam i teraz mam odesłac do chin za 70zł to jest nie możliwe oszuści i jeszcze niema adresu ok

    Odpowiedz
  • Masakra, zamówiłam w lipcu 2021 dwie sukienki. Po oczekiwaniu ok 45 dni przyszedł towar nie odpowiadający zamówieniu. Przed złożeniem reklamacji mailowano do mnie, ze mogą szybko zwrócić 50% wartości zamówienia. Postanowiłam jednak na swój koszt odesłać paczkę do Chin. Paczka nie została odebrana w Chinach, choć przesłałam mailowo do sklepu Kendallme potwierdzenie nadania z prawidłowym adresem wraz z nr reklamacji. Obecnie zostałam obciążona dodatkowym kosztem przez Pocztę Polska – 91,97 PLN w związku z zaleganiem nadanej przeze mnie przesyłki. Myślę, że straciłam bezpowrotnie sporo pieniędzy – to nazywa się oszustwo!

    Odpowiedz
    • Złożyłam zamówienie na 2 sukienki.
      Na zdjęciach wygłądały cudownie. Po wpłaceniu pieniędzy na konto przeczytałam ten artykuł i anulowałam zamówienie mailem.
      Na drugi dzień dostałam odpowiedż, że zwrot pieniędzy będzie do 3 dni i tak się stało.
      A już pogodziłam się ze stratą 220 zł.

      Odpowiedz
      • Widzę że jest tu nas😏dużo oszukanych przez tą firmę masakra a oni dalej funkcjonują nie ma kto z nimi porządek zrobić masakra

        Odpowiedz
      • Dobrze ze za wczasu też poszukałam opinie na temat tej strony. Dzisiaj anulowałam zakup i czekam na zwrot pieniędzy. Uff aż się spocilam

        Odpowiedz
        • Witam.Czy może podać Pani adres mailowy do ANUKLOWANIA ZAKUPU na który Pani pisała by zrezygnować z zamówienia zanim zostało spakowane i by nie ponosić kosztów wysyłki do Chin? Dopiero teraz czytam Tyle Prawdziwych historii z zamówieniami ciuchów .Po południu dziś wpłaciłam przez Blik za 3rzeczy.Jesli Pani to odczyta proszę o Pomoc ,skoro Pani pieniążki zwrócono zanim się Pani oszukała.
          Z góry serdecznie dziękuję

          Odpowiedz
          • Witam panią ja wczoraj kupiłam jak można anulować zamiwienie udało się pani Pozdrawiam jak można tak oszukiwać ludzi

          • Witam.Prosze o podanie adresu e-maila do nich o zwrot pieniędzy. Minął miesiąc I też nie otrzymałam 3 rzeczy na kwotę 290zl

      • Ja czekam już 4 miesiące na pizame. Dalej w drodze. Napisałam że chce zwrotu pieniędzy za pizame to napisali mi że nie mogą oddać ponieważ towar został wysłany. Nie polecam bo to OSZUŚCI I ZLODZIEJE. A piżamy się kie doczekam. Nie polecam

        Odpowiedz
      • Podaje adres do zwrotu paczki:
        4A Building B, Wei Jie Si Tong Ke Ji Yuan,
        16 Feng Huang Wu Lu, Jiu Long Zhen, Knowledge city,
        Huang Pu District, Guang Zhou 510430, China 
        Wei Chang Cheng
        +86 15913107796

        Odesłałam. Tragedia. Nie wiem co dalej .Z 3 rzeczy otrzymałam 1.

        Odpowiedz
  • Świetna robota, bardzo dobry i pomocny artykuł. Coś mi nie pasowało w tym sklepie, a dzięki takim artykułom jak Wasz można to zweryfikować i potwierdzić swoje obawy.

    Odpowiedz
  • Uwaga!!!!!
    Kendallme – niestety dałam się wrobić jak Wy , zamówiłam 3 komplety przyszły dwa ,
    zresztą dwa na szmaty to jest do niczego nie podobne a jakość dresów jak szmata do mopa choć i tak wody nie wchłonie !!!
    pisze o zwrot zobaczymy

    Odpowiedz
  • Kupiona sukienka nie przyszła – teraz mam problem z odzyskaniem pieniędzy. Oszuści nie polecam!!!

    Odpowiedz
  • Oszuści. Czekam na przesyłkę od 18 listopada – 48 dni nie mogę się doprosić zwrotu pieniędzy, czyli ani towaru ani zwrotu gotówki

    Odpowiedz
    • Witam serdecznie ja na przesyłkę czekałam 56 dni kiedy w końcu dotarła nie odebrałam teraz czekam na zwrot pieniędzy

      Odpowiedz
    • Ja czekałam ponad 50 dni, ale się doczekałam, co do jakości, to tylko część, ok. 5 bluzek, reszta to jakiś tani poliester!

      Odpowiedz
  • oszuści !!!!!! do dziś czekam na sukienkę zamówioną 12 grudnia 2021 roku , ciągle piszą proszę o cierpliwość
    NIE ZAMAWIAJCIE U NICH
    Marzena

    Odpowiedz
    • Sklep masakra,jakiś durny chińczyk,zamówiłam dwa sweterki,przysłali jeden nie do noszenia na dziecko może 8lat,czekałam od października 2021r,w styczniu przysłali następny całkiem inny niż zamowilam.nie kupujcie tam,to zlodzieje

      Odpowiedz
  • Po 3 miesiącach DOTARŁY!!! Dwie rzeczy z pięciu zamówionych !!!W złych rozmiarach!!! , szkoda w ogóle czasu na pisanie mailów / bo pisze chyba z robotem ?? /-proszenie się o zwrot pieniedzy
    oraz adres zwrotu tych szmat.Dramat! Sprawę trzeba oddać do sądu konsumenckiego ,proponuję pozew zbiorowy … ja straciłam 270zł…

    Odpowiedz
  • Zamówiłam dwie pary dresów po ok 40 przyszła para (przy dresach to nie leżało) druga para zaginęło jak napisałam meila okazało się że nie ma już w sklepie 🤣🤣. Zwrócono pieniążki. Natomiast jak chciałam ten bubel co przyszedł zwrócić to usłyszałam że koszt to ok 68 zł a za niby czarny śliczny dres dałam 109.
    Oszustwo straszne jakość fatalna produktów.

    Odpowiedz
  • Zamówiłam sukienkę na studniówkę. Czekałam 3 m-ce, studniówka się dawno odbyła, a sukienka nie przyszła. Zadzowoniłam do firmy i okazało się, że sukienka została zniszczona na etapie dostawy. Pani zaproponowała mi, abym wybrała inny towar i podała nr zamówienia. Czekam już 3 miesiąc i nic. Sprawdziłam na stronie Kedallme moje zamówienia i tego nowego zamówienia tam nie ma.
    Wydaje mi się, że nie zobaczę ani towaru, ani pieniędzy.

    Odpowiedz
  • odradzam stanowczo postapilismy z kolezanka glupio zamawiajac u nich towar [del] wie czy ktos z tamtej strony bierze sobie te opinie do serca moglismy przeczytac opinie a nie zamawiac od razu wiecej, nie dam sie nabrac omijajcie szerokim lukiem

    Odpowiedz
  • Ja czekałam 56 dni nie wyrobili się
    W ciągu 35 dni kiedy paczka w końcu doszła nie odebrałam teraz czekam na zwrot pieniążków ciekawe jak długo zobaczymy

    Odpowiedz
    • Ja również czekam na towar od marca , banda złodzieji i naciągaczy , kłamią ze paczka zaginęła i teraz 90dni reklamacji na coś co jeszcze nie dostałam , nic nie pomaga tylko opisywanie wszędzie że ta FIRMA KENDALLME OSZUŚCI ,ZŁODZIEJE , PRZYWŁASZCZAJĄCY SOBIE CUDZE PIENIĄDZE.
      Nie wywiązują sie z umowy ma odległoś czekam 80 dni i jeszcze piszą mi bzdury, żądam od nich zwrotu moich pieniedzy z niewywiązania się z umowy!

      Odpowiedz
  • Bardzo Wam wszystkim dziękuję!!! Napaliłam się na piękne buty i ubrania na kwotę prawie 700 zł i w ostatniej chwili trafiłam na Wasze opinie. Wydaje się, że oferują rzeczy inne niż w sklepach i to kusi, a tu tyle złych opinii.

    Odpowiedz
  • Dziś otrzymałam buty sportowe po ponad miesiącu oczekiwania. Wygląd nie zgodny z tym co na zdjęciu, totalna szmira,przesyłka.za to tak droga jak by krążyły do okola świata. Nie korzystajcie z tego sklepu. Alicja

    Odpowiedz
  • Paczka dotarła po ponad 40 dniach czekania. Wcześniej monitowałam opóźnienie na podany adres mailowy gdzie grzeczna Pani poprosiła mnie o cierpliwość. Cichy, które przyszły są KOSZMARNE. Jakość straszna. Już dawno nie spotkałam się z takim dziadostwem. Nawet na podrzędnych targowiskach nie sprzedają takiego czegoś. To są po prostu szmaty. Żakiet bez podszewki, do tego brudny na rękawach i klapach. Bluzka ponaciągana, a koszula tak tandetna, że patrzeć się nie da. Wiem, że tego nie założę. A odsyłać też nie planuję, nie chcę tracić kolejnych pieniędzy. Nie polecam. Sklep to naciągacze.

    Odpowiedz
  • Dałam się nabrać, znalazłam artykuł jak już zapłaciłam, lampka zapaliła mi się dopiero jak się doliczyłam jaki jest koszt przesyłki. Paczka doszła po 2 miesiącach, jakoś masakryczna, nie nadająca się do noszenia.

    Odpowiedz
  • Żona zauroczona ich ofertą chciała zamówić parę rzeczy ,ale po wejściu na ich stronę zapaliło mi się czerwone światełko .Brak oznaczeń wyrobów oraz brak informacji odnośnie składu z czego są wykonane nawet po dodaniu do kosza . Wysłałem do nich maila o brak oznaczeń wyrobów oraz brak informacji z czego są wykonane i taką uzyskałem odpowiedź :,,Dzień dobry,
    Produkty składają się z mieszaniny bawełny, lnu oraz poliestru. Niestety nie znamy zawartości procentowej składników” 🙂 mail oczywiście nie podpisany :-). Kontakt tylko przez mail ,spółka zarejestrowana na Cyprze ,sprawa nie do wygrania nawet przy działaniach naszej dzielnej POLICJI ,która tak dzielnie zubożała nasze społeczeństwo przez wyłapywanie niezamaskowanych ,niesfornych ,ale dbających o swoje zdrowie rodaków.Jesteśmy zbyt naiwnym Narodem ,który można łatwo zmanipulować i nie lubimy zadawać pytań o ewentualne ryzyko przed dokonaniem wyboru produktu nawet jeśli chodzi o nasze cenne życie (akcja szczepioneczki ) to co dopiero powiedzieć o takie błahostki jak utrata kilkuset złociszy .

    Odpowiedz
  • Kupiłam dwie pary butów, sportowe i szpilki,nic się nie zgadza, proponuję nie kupować ,poprostu oszustwo.

    Odpowiedz
  • Jestem załamana, Na sukienkę czekam już 55 dni roboczych od 24 lutego upominałam się kilkakrotnie i zawsze padała odpowiedź, że cierpliwie czekać. Reklamowałam teraz i otrzymałam odpowiedź, że sukienka w złym stanie wróciła do nich i nie mogą wysłać, bo już tego produktu nie maja. Propozycja dla mnie, aby wybrać inny produkt w tej cenie. Ja w ich katalogu widzę tą sukienkę i ponownie ją zamówiłam. Drugi produkt to żakiet, który rzekomo jest wysłany 2 kwietnia.Nie mam już żadnej nadziej na otrzymanie zamówionego towaru.

    Odpowiedz
    • Nie odbieraj. Dzisiaj dotarły do mnie dwa żakiety i płaszczyk (po ok. miesiącu). Żakiety nie nadają się nawet do wycierania podłogi, bo są tak sztuczne, że wody nie wchłoną. Na zdjęciu wyglądało jak dzianina, a doszedł chyba poliester z nadrukowaną kratką, w dodatku w jakimś niebieskim odcieniu, a nie białym. Tyle kupuję w necie, a dałam się nabrać jak ostatni ćwok.. Żakiet kosztował niecałe 100zł, to chyba nie opłaca się tego odsyłać. Koleżanka wtopiłana ok. 180zł. Jak mogłyśmy tak dać się nabrać…

      Odpowiedz
  • Zamówiłam 24 lutego sukienkę i do tej pory nie mam przesyłki. Upominałam się kilkakrotnie i za każdym razem miałam odpowiedź, że trzeba cierpliwie czekać. Teraz reklamowałam a odpowiedź na reklamacje była taka,, Jesteśmy zmuszeni poinformować, że wysłana paczka wróciła na nasz magazyn.
    Niestety została ona uszkodzona, a produkt nie nadaje się do ponownej wysyłki.
    W chwili obecnej nie mamy już tego towaru na stanie, a u naszego dostawcy również go nie ma.
    Prosimy w odpowiedzi na tą wiadomość przesłać link do innego produktu, a my wyślemy go w ramach złożonego wcześniej zamówienia.
    Jednocześnie przyznajemy rabat i tym samym można wybrać dowolny produkt do kwoty:
    92.99 + 20 zł rabatu.” W katalogu jest ta sukienka, więc poprosiłam o tą sukienkę i ciekawe czy będę ją kiedykolwiek widzieć,

    Odpowiedz
  • TRAGEDIA !!!! Nie polecam ! Na paczkę czekałam jakieś dwa miesiące, pisząc do nich, tylko dostawałam odpowiedz ze paczka w drodze i ze proszą o cierpliwość. Gdy paczka dotarła w końcu to brakowało mi jednej rzeczy w paczce, teraz proszę o informacje co robić w tej sytuacji i odpowiedzi nie dostaje…. A te rzeczy które dotarły są nie do końca zgodne ze zdjęciem !!!! ( Przykład: Marynarka na zdjęciu ma całkiem inny kolor niż w realu, a Spódnica nie jest wcale z wysokim stanem )!!!

    Odpowiedz
  • Oszuści z Chin .Reklamacji nie uznają,szmaty niczym nie podobne do tego co się zamawia. Opinie na Facebooku usuwają.Porażka i tyle.Kurtka xl mi przyszła w paczce wielkości małej koperty .Już wiedziałam że to lipa.No niestety człowiek naiwnym jest.Uważajcie!!!

    Odpowiedz
  • witam też dałam się nabrać na piękny obrazek 22 kwietnia zamówiłam 2 bluzki jedna 69 zł plus przesyłka czekałam ,kilka razy wysyłałam wiadomości z pytaniem .Dziś przyszła paczka z jedną bluzeczką ,brak wzmianki o drugiej ,już nie wspomnę że towar całkiem inny.Na moje mejle brak odpowiedzi nie polecam zkupow

    Odpowiedz
  • UWAGA OSZUŚCI!!!! odradzam stanowczo….też zamówiłam (jak mi się wydawało) idealne bluzki….Po przeczytaniu komentarzy na drugi dzień anulowałam zamówienie jeszcze przed wysłaniem i zrealizowaniem….Informacja jaką otrzymałam to że już zamówienie (w tak krótkim czasie) poszło….w ciągu dnia zdążył dojść przelew, zrealizowali zamówienie i jeszcze wysłali. Kasy nie zwrócą….

    Odpowiedz
  • !!!!UWAGA!!!!
    Uważajcie na tą stronę zamówiłam buty 17.06.2022 mamy 11.08.2022 butów dalej nie ma, piszę do firmy odnośnie zakupu za każdym razem odpowiedz brzmi tak samo ,,Sprawdziłem zamówienie i paczka została wysłana. Przypominamy, że obecnie czas dostawy wynosi od 10 do 35 dni roboczych liczone od dnia opłacenia zamówienia.
    Informujemy o tym w regulaminie sklepu. Ciężko jest określić dokładny termin.
    Bardzo proszę o cierpliwość’’.Banda oszustów nie dajcie się temu skusić.

    Odpowiedz
    • Ciekawe, że dokładnie taki sam tekst i ja dostałem. Czekam na towar od 6 grudnia bez szans na rezygancję i zwrot pieniędzy. Nikt nie pisze jak ukrócić ten proceder, a szkoda.

      Odpowiedz
  • Sklep kendallme, to porażka, żenada, dziewczyny nie kupujcie nic z tego sklepu. Czekam na przesyłkę od 9 lipca 2022 i jeszcze jej nie mam. Tylko piszą proszę o cierpliwość. To są sukienki. lato się kończy. Nie przyjmę paczki, która w końcu dotrze, żądam zwrotu pieniędzy od nich. ciekawe ile będę czekać twierdzą, że od razu jak paczka dotrze w końcu mam odmówić przyjęcia zamówienia i niby oddadzą pieniądze od razu. ja im tych pieniędzy nie podaruję bo to jest kwota 327 złotych. Jeśli zostanę oszukana, to zrobię wszystko żeby pieniądze mi zwrócili. Pracuję w Straży Granicznej i tak tego nie zostawię jak tylko będzie jakiś problem z oddaniem mi pieniędzy. Sklep to pomyłka i oszukuja ludzi ze czeka się krótko na dostawę.

    Odpowiedz
  • Ta firma to jakaś porażka… Zamówiłam w sierpniu sukienkę, przyszła wczoraj…niestety całkiem inny fason i kolor!!!!! Chciałam zrobić zwrot i proszę jaką otrzymałam informacje :

    …”W przypadku zwrotu towaru konieczne jest jego odesłanie za granicę – z miejsca nadania paczki.
    Zamówienie zostało wysłane z Chin i tam należy odesłać paczkę.
    Informacja o konieczności zwrotu do miejsca nadania widnieje w zakładce Zwroty i Reklamacje oraz w Warunkach Handlowych sklepu, które akceptuje się w trakcie składania zamówienia.

    Szacowany koszt odesłania towaru przez Pocztę Polską (najtaniej):
    – ekonomiczna – do 2mc (realny czas obecnie) – 59zł < do 1kg / 65zł < do 2kg
    – priorytetowa – do 1 mc (realny czas obecnie) – 89zł do 1kg / 116zł < do 2kg….

    Szok, raczej tego tak nie zostawię…
    Ale, ostrzegam innych…

    Pozdrawiam

    Odpowiedz
  • Kurde ja 45 dni temu zamówiłam sukienkę ,ale na to wychodzi że będę pewnie oszukana tak jak wiele już osób ,szkoda że wcześniej nie weszłam na tą stronkę aby dowiedzieć się coś więcej na temat tego sklepu. Czemu w ogóle istnieje ta stronka,nikt nie składał oszustwa na policję? Bo mi wygląda to na oszustwo. Ten sklep powinien całkowicie zniknąć z neta!!!! Jeśli mi nie dojdzie przesyłka to pójdę i zgłoszę oszustwo. Ktoś musi za to w końcu odpowiedzieć

    Odpowiedz
    • A czy nie można jakoś zgłosić tego sklepu do Google żeby nie przyjmowali reklamy ich na stronach poczty, jak w moim wypadku? To w ten sposób łapią kolejnych klientów.

      Odpowiedz
  • Ja też zamówiłam sukienkę, przyszła grubo po czasie zrobiłam zwrot każą wysłać do Chin tylko pocztą polską koszt od 56zl plus 30zl przy zamówieniu więc razem 86 zł a sukienka kosztowała 99zl. Sukienka to szmata bo inaczej tego nie nazwę. Wydaje mi się że oni liczą na takich naiwniaków jak ja bo oczywiste jest że zwrot się nie opłaca zrobić więc są do przodu kilkanaście takich osób jak ja i biznes się kręci. Ostrzegam nie kupujcie nic z tej strony i im podobnych. Szkoda kasy i nerwów.

    Odpowiedz
  • Czekam na przesylke 42 dzien – oczywiscie otrzymywalam maile, ze powinnam uzbroic sie w cierpliwosc.
    Dzis napisalam, ze jesli nie otrzymam zwrotu wszystkich kosztow sprawa zostanie zgloszona odpowiednim organom – wkleilam rowniez paragraf k.k – skontaktuje sie rowniez z bankiem, zobacze co da sie zrobic.

    Odpowiedz
  • Proszę uważać i nie kupować. Pieniądze wpłacone ponad dwa miesiące temu, przesyłka nigdy nie dotarła. Firma nie chce zwrócić pieniędzy.

    Odpowiedz
  • Paczka w drodze od 74 dni! Wygląda na to, że wtopiłam ponad 400 zł. Na tą chwilę mogę tylko czekać aż przyjdzie i nie odebrać. Tyle, że kurierzy czasem zostawiają paczki pod drzwiami jak są opłacone. Mam nadzieję, że dostane wcześniej powiadomienie. Czy ktoś miała już do czynienia z Yun Express? Nigdy nie spotkałam się z takim przewoźnikiem.

    Odpowiedz
  • mnie też oszukano. Za kurteczkę zapłaciła 17 września tego roku i do tej pory jej nie otrzymałam. Na moje e maile nikt nie jest uprzejmy odpowiedzieć.. Nie wiem czy moja zamówiona kurtka w ogóle dotrze. Mam coraz większe wątpliwości….. Nie polecam sklepu..

    Odpowiedz
  • Niestety nie przeczytałam wcześniej opinii o tym sklepie. Czekam już 44 dni na przesyłkę, która rzekomo już dawno została wysłana. Sklep deklarował dostawę do 35 dni. Muszę podjąć kroki windykacyjne. Ostrzegam wszystkich przed zakupami u takich oszustów.

    Odpowiedz
  • Ja już czekam od 8 sierpnia jest w tej chwili koniec listopada. Wtopiłyśmy trzy koleżanki przeszło 500 złotych. Raczej liczymy się z tym, że przesyłka zaginęła albo przyjdą szmaty. Stara a głupia..Przestrzegam wszystkich, już nigdy więcej się nie dam tak nabrać

    Odpowiedz
  • Kendallme oszuści od 10.10 brak przesyłki .Piszą żeby cierpliwie czekać ,skandal .Sprawdzając przesyłkę termin z każdym dniem się wydłuża ,chyba w przeciwnym kierunku te paczki płyną ,Dobrze że nie pokusiło mnie kilku rzeczy kupić .Sprawa zostanie skierowana do sądu

    Odpowiedz
  • Dnia 12.09.2022 roku zamówiłam i opłaciłam za płaszcz .Miałam otrzymać w przeciągu 10-35
    dni od dnia zapłaty. Ilość wysłanych maili oraz otrzymanych w tej sprawie odpowiedzi wynosi 25 szt.
    Po jakimś czasie zorientowałam się , że zostałam oszukana i po 3 miesiącach zażądałam zwrotu gotówki. Zażądali ode mnie numeru konta bankowego. Odpisałam, że numer konta widnieje przy mojej wpłacie. Otrzymałam powtórnie odpowiedz, że muszę przesłać nr. konta inaczej nie zwrócą. I na tym stanęło.

    Odpowiedz
  • Ja towar zamówiłam w kwietniu w maju miałam komunie to sobie myślałam, że na spokojnie dojdzie zamówiłam ze sporym zapasem czekałam cierpliwie do 35 dni potem zaczęłam pisać maile w odpowiedzi dostawałam że towar został wysłany prosimy śledzić przesyłkę i o cierpliwe czekanie. Śledziłam przesyłke ale tam widać było jakby gdzieś utknęła nic się nie działo. Kolejny email do nich co dzieje się z moją przesylką? Odpowiedź że została zwrócona kolejny mój email jak to zwrócona przecież nawet do mnie nie dotarła. Odp. Prosimy o cierpliwe oczekiwanie. Myślę sobię jak tu być człowieku cierpliwym skoro to twoje zamówienie a już tyle czekasz…no to czekałam kolejny miesiąc i kolejny i kolejny towar przyszedł ale w sierpniu. Ale co z tego jak było już po fakcie i w dodatku okazał się za mały, ale już nie odsyłałam bo zwrotu bym się nie doczekała.

    Odpowiedz
  • Zamówiłam 26 października sukienkę której do tej pory nie otrzymałam..na e-maile już nawet nie otrzymuje odpowiedzi.. szkoda że wcześniej nie poczytałam opinii na temat tego sklepu .. porażka!!

    Odpowiedz
  • Kupiłam pięknie wyglądająca na zdjęciu bluzkę w sklepie Sandbella. Czekałam na nią prawie 2 miesiące, ale doszła do mnie w końcu. Niestety zdjęcie i to co otrzymałam to dwie zupełnie inne rzeczy. Nawet do podłogi by się nie nadawała bo była ze sztucznego i śliskiego materiału a miała być dzianina…
    Jednym słowem sklepu nie polecam.

    Odpowiedz
  • zamówiłem w sklepie Kendallme spodnie za 200 zl mija 60 dzień do wysłania do mnie przesyłki i nic … sklep ma to w dupie to oszuści nie kupujcie tam !!

    Odpowiedz
  • Podobnie jak inni także zostałem oszukany przez tą pseudo firmę. Korzysta ona z natarczywych reklam, przedstawia szeroki wachlarz towarów, jak widać łapią sporo klientów. Tez żałuję, że oparłem się jedynie na opiniach bezpośrednio ze strony Kendallme, nie zapaliła się czerwona lampka że każda z opinii jest aż tak pozytywna. Dopiero po zapłaceniu dowiedziałem się, ze towar wysłany będzie z Chin – nigdy wiedząc to bym się nie zdecydował. Po upływie 35 dni skierowałem email że rezygnuję i żądam zwrotu pieniędzy – oczywiście bezskuteczny. Nadal mam czekać juz 42 dni. Wszystkich zainteresowanych podjęciem wspólnych działań aby ukrócić ten proceder proszę o kontakt na adres apmad @wp.pl

    Odpowiedz
  • Tragedia. Widzę, że niektórzy czekają długo. Ja 35 dni. Zawsze proszą o cierpliwość. Chyba już jej nie mam. Zamówienie za 4 stówki. Ciekawe dlaczego ten sklep jeszcze istnieje? Ciekawe też czy można odzyskać kasę?

    Odpowiedz
    • Zamówiłam towar 16 stycznia I do dziś nie ma nic……A mamy 28 luty. Dałam się naciągnąć na ponad 400zl…… Może zróbmy pozew zbiorowy i zgłośmy ta sprawę dalej. Niech wreszcie coś zrobią z tymi oszustami

      Odpowiedz
  • Ja zamówiłam rzeczy 21 grudnia. Na stronie śledzenia paczki jest ona nadal w Chinach. Koszt opłacony 400 zł. Wczoraj jeszcze można była poczytać negatywne komentarze na FB. Dzisiaj chciałam dodać komentarz, bo inne już się nie wyświetlają, mój też niestety nie. Zdecydowanie nie kupujcie w tym sklepie.

    Odpowiedz
  • Dzień Dobry Wszystkim 🙂 jakiś czas temu z tej strony internetowej zamówiłam parę sukienek 🙁 , oj SERDECZNIE PRZESTRZEGAM wszystkie chętne osoby by korzystały kiedykolwiek z tej strony , co to na stronie internetowej wygląda wszystko przepięknie … ale już po dostawie towaru , nie wspominając już o tym że wszystko nie dotarło , ani na czas , ani takie jak to niby jest na tej przepięknej stronie … to mrzonki dla naiwnych takich jak ja sama co dałam się oszukać. Nawet nie wiecie jakie szmaty zamiast ciuchów ci oszuści wysyłają , nic a nic to nie odzwierciedla ubrań z tej „cudownej” strony internetowej tego oszukańczego sklepu! Podejrzewam , że za tą stroną stoją tacy „cwani rodacy” a nie Chińczycy , którzy nas drogie panie wkręcają by im żyło się wygodnie nie pracując bo lewe rączki do pracy i jedynie do miotły się nadają , a najlepiej jak by się za kratkami znaleźli by jakiś dobry PROKURATOR im ten oszukańczy szwindel ukrócił i ich wsadził na długie lata za kratki! NIE RÓBCIE U NICH ZAKUPÓW BO BĘDZIECIE PŁAKAŁY o stracone pieniądze ! NIE DLA TAKICH PSEŁDO „ludzi” !!!

    Odpowiedz
  • Ten sklep to zwyczajni oszuści. Podobnie jak wiele osób przede mną, dałam się nabrać na zamówienie bluzeczki, która na zdjęciu wygląda bardzo efektownie. Zamówiłam i opłaciłam 23 listopada 2022 Termin realizacji miał być 10- 35 dni. Chwała Bogu, jest juz 10 lutego 2023, a przesyłki jak nie było, tak nie ma. Pisałam e – maile do firmy. Odpowiedź, że idzie, że trudności w odprawach celnych itd. Czuje, ze pożegnam się z ta przesyłką.

    Odpowiedz
  • Tak zamówiłem towar 5 grudnia i towaru ani widu , cały czas idzie – myślę że pieszo. Na zapytania powtarza się automatyczna odpowiedź i to wielokrotnie – Prosimy o informację gdyby przesyłka nie dotarła w przyszłym tygodniu. W chwili obecnej jestem przekonany że to firma przekręt. Omijajcie ją z daleka.

    Odpowiedz
  • zamówiłem towar 22.11.2022
    do dziś nic ie doszło.
    pisałem a w odp.tylko prosimy o cierpliwość.
    wydaje mi się że to ściema i wyciągają kase.
    czy jest ktoś kto kupił u nich coś i doszło do was???

    Odpowiedz
  • witam , ja już 5 miesięcy czekam na zamówione i opłacone rzeczy i ciągle słyszę , że już wysłane tylko jakoś dojść nie mogą. Po 3 miesiącach napisałam wypowiedzenie umowy z powodu nie dotrzymania warunków ze strony sprzedającego.. odpowiedź był, że towar wysłany i nie mogę , tylko jedynym rozwiązaniem jest nie odebranie przesyłki. Tylko jak można nie odebrać czegoś czego nie ma.

    Po prostu kanciarze i złodzieje, jeżeli ktoś uważa to za szkalowanie chętnie udostępnię emaile z firmą.

    MW

    Odpowiedz
  • Witam! Czy ktoś zgłosił do organów ścigania tą bandę oszustów???? Jestem w identycznej sytuacji jak wielu z Was…. To się po prostu nie mieści w głowie, że ta strona w ogóle jeszcze istnieje. Ja zapłaciłam za 2 sukienki w dniu 8 grudnia 2022 r. i po wielu e-mailach……nic….ani towaru, ani zwrotu pieniędzy…….A z drugiej strony ktoś siedzi i śmieje się …właśnie z nas wszystkich….więc działajmy..zgłaszajmy, bo oszuści dalej działają, a my sobie nadal czekamy!….

    Odpowiedz
    • Witam….18 lutego złożyłam zamówienie ,oczywiście płaci się od razu ,do dziś ani zwrotu gotówki ani towaru .Firma odpowiada na zażalenia ,przeprasza i zasłania się firmą kurierską…moje 400 zł podejrzewam poszło się rypać!oszustwo !robią z ludzi idiotów…nie wiem ile jeszcze wytrzymam głupich tłumaczeń ….trzeba szukać rozwiązania u prawnika …

      Odpowiedz
  • witam
    ja czekałam na przesyłkę 60 dni. W końcu po monitach mailowych(bo innej możliwości nie ma) dotarła. Niestety okazało się że rozmiar „M” jak dla dzieci więc chcę odesłać towar do tej pory nie uzyskałam adresu na który mam odesłać zwrot. Dali mi propozycję HAHA żeby towar zostawić u siebie a oni zwrócą mi koszt przesyłki 36 zł. Jakaś paranoja. Jak się nie zgodziłam z tym to zero kontaktu z ich strony. OSZUŚCI to mało powiedziane. OSTRZEGAM WSZYSTKICH którzy chcą zrobić zakupy w tym sklepie. Szkoda, że tak późno znalazłam stronę z opiniami bo na ich jest WSZYSTKO SUPER ACH ACH.

    Odpowiedz
  • ze tez tak dzialaja i nikt nie reaguje tylko sie wkurza i o tym oni wiedza ze nic im nie grozi do czego to wszystko prowadzi to jest szok

    Odpowiedz
  • jestem chetna dolaczyc do oszukanych ale tez wazne jest zeby przestrzegac ludzi bo sama sie wtopilam nie czytajac komentarzy

    Odpowiedz
  • Witam , żałuje , że nie odwiedziłam Waszej strony przed złożeniem zamówienia . Moja przygoda jest podobna jak widzę większości .
    Zamówiłam strój 23.01 a dotarł 4.04 , maksymalny czas miał być nie dłuższy niż 35 dni .
    Pisałam , że chce zrezygnować z zamówienia z powodu niedotrzymania umowy . Otrzymałam odpowiedz , że mam nie odbierać przesyłki od kuriera . Tłumaczyłam że zamawiam dużo przedmiotów w sklepach internetowych rownież z Chin , a kurier zostawia mi je pod drzwiami i nie mam możliwości odmowy . 4 .04 miałam kilka przesyłek , otworzyłam je nie podejrzewając co jest w której . To teraz mi powiedzieli , że stroje nie podlegają wymianie .
    Pomimo ,że worka ze strojem nie otwarłem tylko zewnętrzna popielata torebkę . Jest to wyjątkowa bandycka firma , każdego zniechęcam .

    Odpowiedz
  • Również potwierdzam że strona to jeden wielki SCAM – paczka nie dotarła, wymiana maili prawdopodobnie z botem. O zwrocie pieniędzy nie ma mowy. Jeden raz w życiu nie sprawdziłem dokładnie skąd i od kogo coś zamawiam. W skrócie – NIE POLECAM !

    Odpowiedz
  • NIE WIEM CZEMU WCZESNIEJ NIE POPATRZYŁAM NA OPINIE
    Pół roku temu złazyłam zamowienie 520zł zapłaciłam
    ani paczki ani pieniedzy juz nawet mi nie odpisuja
    OSZUSCI

    Odpowiedz
  • Gdzie są organy
    Które powinny takich nieuczciwych sprzedawców internetowych ścigać!!!!
    Ja też zamówiłem buty dla żony zapłaciłem ponad 180 zł i tyle widziałem buty i kasę 😡🤬😡🤬 omijać szerokim łukiem jeb… Was 🐕

    Odpowiedz
  • Witam, widzę,że nie tylko ja zostałam oszukana, zamówiłam sukienkę 16 grudnia 2022 roku i do dziś jej nie ma, ani zwrotu kasy, ciągłe e-maile o wyjaśnienie sytuacji” to proszę o cierpliwość towar w drodze ”
    Jest to nie rzetelny sprzedawca, który zasługuje na zgłoszenie do odpowiednich organów ścigania.
    Żałuję, ze nie przeczytałam wcześniej tych komentarzy.

    Odpowiedz
  • Zamówienie złożone w Grudniu 2022 do dnia dzisiejszego towaru nie otrzymałem.Korespondencja z nimi nic nie daje bo wymyślają a to ze granica a to z kurier. Ewidentnie ściemniają i teraz widzę że to był mój błąd że nie sprawdziłem opinii
    o firmie przed złożeniem zamówienia.Widzę że takich jak ja jest bardzo dużo co zdecydowali się na kontakt z Kendallme

    Odpowiedz
  • Co tu dużo pisać, ZŁODZIEJE !!!!!!!!
    Omijajcie szerokim łukiem, uważaj też na powiązane z nimi firmy, mają identyczne opinie.

    Odpowiedz
    • Zgadzam się ,ciągle piszą że mam się uzbroić w cierpliwość ,że paczka została wysłana .Czekam już 3miesiace i nadal zamówienia nie otrzymałam .Jak teraz piszę to już nie odpisują .Złodzieje !!!!

      Odpowiedz
  • ja już czekam od 14 grudnia złożyłam zamówienie na 300 zł ciągle pisze do nich meile i zmywają mnie a to terminami a to że utkneła paczta na kontroli celniczej ciągle mają coś do wytłumaczenia,mamy juz koniec maja a ja jestem dalej bez towaru i pieniędzy .Przestrzegam wszystkich przed tą firmą nie zamawiajcie u nich śmię ich nazwać złodziejami.Proszę o informację czy ktoś zgłosił to już na policję???w końcu musi ktoś uciąć to oszustwo

    Odpowiedz
    • Paczka została do mnie wydalana 18 kwietnia. Minęło 35 dni roboczych i nic. Napisałam do nich i odpisali, że złożyli reklamacje do firmy kurierskiej i na odpowiedź trzeba czekać nawet 90 dni. Gdy wcześniej im pisałam że wg trackingu paczka utknęła w magazynie to mnie zbywali. Teraz będę walczyć o odzyskanie pieniędzy. Odradzam kupowanie u nich, kolejni chińscy naciągacze

      Odpowiedz
  • Zamówiłam na początku kwietnia 5 ciuszków, z czego w dość szybkim tempie przysłali mi ładny żakiet rozm. L, a mimo to jest za szczupły. Trudno, najwyżej nie będę się zapinać. Od razu monitowałam w firmie krzak, że czekam na resztę. Odpowiedzieli, że przesyłka może trwać 30-35 dni. Minęły 2 miesiące i pozostałych rzeczy nie dostałam. Po raz pierwszy zostałam oszukana przez firmę, którą polskie władze powinny dawno zablokować, bo nic nie robi tylko non stop oszukuje Polaków! Jestem stratna ponad 400 zl. W międzyczasie przyszła do mnie informacja, że kurier InPostudostarczy przesyłka z BFE. Sprawdziłam – to są przesyłki z zagranicy. Odmówiłam odbioru przesyłki, bo była płatna na kwotę 190 zl !!! I teraz nie wiem, czy to sławna firma krzak coś mi wysłała, czy inni oszuści. Uważajcie!

    Odpowiedz
  • Kupiłam u nich sukienkę. Przyszła z dużym opóźnieniem i była za duża. Chcąc zwrócić, najpierw proponowali mi, żebym ją sobie zostawiła a oni mi zwrócą 41 zł. Odmówiłam, to w kolejnym e-mailu zaproponowali mi 52 zł zwrotu. W końcu wygenerowała zwrot i do dzisiaj nie oddali mi ani grosza. Piszę do nich ale już nikt nie odpowiada. Oszuści!!!

    Odpowiedz
  • ZAMÓWILAM KOMPLEKT BIELIZNY W MARCU I DO TEJ PORY NIC NIE MA
    PISALAM E-MAILA —–I CO!? -PACZKA ZGUBIONA !-NAPISALI – że złożyli reklamacje do firmy kurierskiej i na odpowiedź trzeba czekać nawet 90 dni.
    TERAZ NA E-MAILA NIE ODPISUJĄ,TELEFONU NIE ODBIRAJĄ
    PROSZE NIE ZAMAWIAĆ W TYM SKLEPIE TO SĄ OSZYSĆI

    Odpowiedz
  • Od 8 miesięcy czekam na przesyłkę wciąż w odpowiedzi na maile dostaje informacje : dokładamy wszelkich starań by dowiedzieć się czym się przyczyna opóźnienia . To są jakieś jaja zamówienie warte 600 zł oczywiście opcja przelewu i zero paczki zero jakichkolwiek inf . Dostałam list orzewozowy który był aktywny do pewnego momentu a potem jakby paczka zniknęła z radarów . Chciałabym odzyskać pieniądze ale oczywiście muszę poczekać aż paczka przyjdzie i ewentualnie jej nie odebrać i pewnie kolejny rok będę czekać na zwrot pieniędzy to są jakieś żarty z tą firmą

    Odpowiedz
  • Witam w klubie. Przerażona jestem ilością oszukanych osób ale pocieszyłam się, że nie jestem sama. Zamówiłam buty 3. 05. Do tej pory ani butów ani kasy no i to samo mydlenie oczu miłymi tekstami „Twoja sprawa jest dla nas priorytetem… mam uzbroić się w cierpliwość. Ta zbroja robi się ciężka.

    Odpowiedz
  • Witam. Zamówiłam dwie suknie w lutym.Jest 23.07.23 rok.Dałam sobie czas z czekaniem do wczesnej jesieni.Jeśli do tej pory nie przyjdą też będę walczyła o zwrot pieniędzy.Kosz sukienek to w moim przypadku 200 zł.

    Odpowiedz
  • Dzień dobry! Zamówiłam koszulę w marcu, do tej pory towar nie dotarł do mnie! Pisałam e-maila nie odpisują, dzwoniłam nie odbierają! Oszuści!

    Odpowiedz
  • Ja również zostałam oszukana przez ten sklep internetowy. Czekałam ponad 3 miesiące na sukienkę za którą zapłaciłam 133,99 pln. Dostałam paczkę z zupełnie inną, dużo brzydszą sukienką: inny kolor ( czarny z brokatem zamiast czarny w kwiaty), inny rozmiar, długi rękaw zamiast krótki, długi, wąski dół (zamiast rozkloszowany), ogólnie brzydka i tandetna sukienka której nie chcę ! Poprosiłam o odebranie tego towaru i zwrot pieniędzy i dostaję bzdurne formułki, że zapoznali się z reklamacją i starają się rozwiązać. To są oszuści, z dala od tej firmy !

    Odpowiedz
  • Skandal! Oszustwo! Porażka! Ostrzegam. Czekam na zamówienie 8 miesięcy ani zamówienia, ani pieniędzy. Bardzo miło odpowiadają, że jestem ich priorytetem…….Ręce opadają……

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *