Jak usunąć konto na fotce?

Jak usunąć konto na fotce? Tym razem właśnie z tym pytaniem się zmierzymy, bo jak to już wielokrotnie pokazywaliśmy, twórcy aplikacji randkowych robią wszystko, aby nie usuwań konta na ich portalach. Fotka to serwis randkowy, który takim nie był od początku, można powiedzieć że w swojej pierwotnej formie był podobny do instagrama, ale wraz z wejściem tej platformy do polski niemal natychmiast zaczął tracić użytkowników i zmienił swój charakter naśladując Tindera.

Jest to bez wątpienia najstarszy polski serwis poświęcony dodawaniu zdjęć i zawiązywania nowych znajomości. Obecnie wiele osób z niego odchodzi zadając pytanie jak usunąć fotkę, a naszym zadaniem jest wam pomóc.

Jak usunąć konto na fotce?

Przed usunięciem konta zastanów się dobrze czy chcesz to zrobić, bo operacja jest nieodwracalna i wszystkie rozmowy oraz znajomi zostaną utraceni. Usunięcie konta na fotka.pl jest możliwe tylko dla osób, które posiadają konto dłużej niż 24 godziny. Sprawdź, jak usunąć konto na fotce krok po kroku:

  1. Wybierz swój profil klikając na zdjęcie
  2. Przejdź do ustawień
  3. Na samym dole znajdziesz szary napis o treści „Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić swoje dane lub usunąć swoje konto wraz z danymi. Rozpocznij procedurę usunięcia konta.” Wybierz “Rozpocznij procedure usunięcia konta”.
  4. Rozpocznie się procedura usuwania konta
  5. Po przejściu przez kolejne kroki kliknij przycisk „Usuń”
  6. Konto zostanie usunięte w ciągu 24 godzin, a wszystkie dane zostaną wymazane w ciągu 30 dni.
  7. Gotowe konto zostało usunięte

Właśnie za pomocą tych 7 prostych kroków usuniesz konto na fotce. Sprawdźmy teraz jak usunąć konto fotka na telefonie w aplikacji.

Jak usunąć konto na fotce aplikacja na telefon?

Procedura usuwania konta na fotka.pl w aplikacji niestety nie jest możliwa, aby to zrobić musisz przejść do przeglądarki na telefonie i zalogować się na stronie fotka.pl. Przejdźmy bez zbędnego gadania do tego jak usunąć konto na fotce aplikacja:

  1. Uruchom przeglądarkę i przejdź do strony fotka
  2. Zaloguj się
  3. Wybierz ikonę 3 pasków
  4. Wybierz ustawienia
  5. Wybierz konto
  6. Na samym dole znajdziesz szary napis o treści „Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić swoje dane lub usunąć swoje konto wraz z danymi. Rozpocznij procedurę usunięcia konta.” Wybierz “Rozpocznij procedure usunięcia konta”.
  7. Rozpocznie się procedura usuwania konta
  8. Po przejściu przez kolejne kroki kliknij przycisk „Usuń”
  9. Konto zostanie usunięte w ciągu 24 godzin, a wszystkie dane zostaną wymazane w ciągu 30 dni.
  10. Gotowe konto zostało usunięte

Jak widzisz twórcy Fotki postarali się o to aby zniechęcić Cię do usunięcia konta. Możliwe, że m.in. przez takie praktyki tracą użytkowników. Jedno jest pewne, teraz już wiesz jak usunąć konto na fotce, ale w razie ewentualnych pytań chętnie odpowiemy.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *