Jak odblokować kogoś na FB

W aplikacji Messenger istnieje możliwość blokady w stosunku do osoby, z którą nie chcemy już utrzymywać kontaktu. Zdarza się jednak, że czasami znajomy znajdzie się na tej liście przez przypadek. Jak odblokować kogoś na fb na telefonie? Czy odblokowanie kogoś na fb jest widoczne? Czy zablokowana osoba na fb widzi mój profil? Więcej dowiesz się właśnie tutaj!

Jak odblokować kogoś na fb na telefonie?

Przede wszystkim uruchom aplikację, a następnie kliknij w komunikator. Wejdź do menu i wybierz opcję swojego profilu poprzez wybranie zdjęcia profilowego w kółku. Znajduje się ono w lewym, górnym rogu ekranu. Wybierz zakładkę, a następnie przejdź do kategorii Zablokowane osoby. To właśnie tutaj znajdziesz ustawienie jak odblokować kogoś na Messengerze.

  1. Wejdź do aplikacji Messenger i się zaloguj
  2. Wybierz ikonkę swojego profilu w górnym lewym rogu
  3.  Wybierz „Prywatność”
  4. Wybierz „Zablokowane konta”
  5. Z listy osób wybierz tą, którą chcesz oblokować
  6. Kliknij odblokuj

Pojawi się po chwili lista wszystkich zablokowanych użytkowników. Tutaj możesz dokonać zmian i wystarczy, że znaleźć wybraną osobę, Następnie z pomocą przycisku Odblokuj ponownie zacznie przyjmować od niej wiadomości. Czy odblokowanie na fb jest widoczne? Niestety konieczne będzie ponowne zaproszenie konkretnego kontaktu do znajomych, gdyż blokada automatycznie usuwa go z obecnej. Sprawdź jak usunąć konto na FB i jak usunąć wiadomości z messengera.

Jak odblokować kogoś na FB?

Jeżeli znajdujesz się na komputerze i chcesz kogoś odblokować skorzystaj z poniższej instrukcji na odblokowywanie osób na FB:

  1. Kliknij strzałkę w prawym górnym rogu
  2. Wybierz “Ustawienia i prywatność”,
  3. Wybierz “Ustawienia”,
  4. Z lewego menu wybierz zakładkę „Blokowanie”
  5. Na liście osób zablokowanych, znajdź tą którą chcesz odblokować i wybierz „Odblokuj”

Czy odblokowanie na fb jest widoczne?

W pewnym sensie, gdyż zablokowanie ogranicza w znacznym stopniu, to co widzi zablokowana osoba na Messengerze. Dodatkowo wrzucenie na czarną listę powoduje usunięcie z grona znajomych, ale tylko po stronie blokującego. Konieczne będzie więc ponowne zaproszenie tej osoby, a to już jest jak najbardziej widoczne i ciężko będzie się z tego wytłumaczyć.

Co widzi zablokowana osoba na Messengerze?

Blokada wiadomości od kogoś w aplikacji Messenger powoduje, że nie zostaje ona również tak samo traktowana na Facebooku. Co widzi zablokowana osoba na Messengerze? Nic na komunikatorze i wszystko na FB. Obecnie są to dwa osobne rozwiązania. Nadal będzie widzieć Twój profil w serwisie społecznościowym. Nie otrzyma jednak już żadnego powiadomienia z aplikacji msg.

Jak wejść na zablokowany profil na Facebooku?

Tutaj konieczne będzie zrobienie zupełnie nowego konta. Niestety, ale w ostatnim czasie nie ma nic trudniejszego niż jak wejść na zablokowany profil na Facebooku. Kiedyś wystarczyło się po prostu wylogować, jednak aktualnie bez konta i akceptacji do grona znajomych jest to niemożliwe.

Czy zablokowana osoba na fb widzi mój profil?

Tak, jednak nie będzie on aktualizowany dla niej. Tablica pozostaje niewidoczna, tak jak większość informacji związanych z tą osobą. W celu odblokowania dostępu do profilu, dana osoba będzie musiała Cię odblokować, a następnie dodać ponownie do znajomych.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.